1 i 5 människor riskerar sina liv till text under körning

År sedan skulle ingen någonsin har tänkt att göra något så farligt som läser eller skriver ett affärsbrev under körning. Nuförtiden är det standardförfarande för miljontals amerikaner. Så hooked på “hålla kontakten”, många människor inte kan ignorera sin BlackBerry under körning, även om de vet att det är farligt – en oroväckande trend. En färsk undersökning från Nationwide Insurance funnit att 1 i 5 människor text under körning. Siffrorna hoppar till 1 i 3 bland 18-34 åringar. Kanske ännu mer oroande, försäkringsgivare förutspå denna trend kommer bara att öka eftersom fler och fler människor får tillgång till mobila enheter med messaging teknik.

Konsekvenserna av att läsa e-post under körning kan vara fruktansvärda. Det är vad som ledde USTelematics, Inc. för att fokusera på att skapa teknik för att hålla förare anslutna till deras budskap och deras ratt. Resultatet: Vivee, förkortning för Voice Interactive Voice Enhanced Email. Vivee är en fantastisk ny tjänst som läser din e-post eller sms till dig. Det stämmer, Vivee faktiskt pratar, lite animerade karaktär eller “Avatar” visas på skärmen på din enhet och verkar tala inkommande meddelanden till dig. Dina händer kan förbli på ratten och ögonen stannar på vägen, där de hör hemma.

“Säkerheten bör vara vårt främsta intresse vid körning-det är det som gör Vivee sådan anmärkningsvärd och snabb utveckling”, säger Charlene Montalbano, produktchef för USTelematics, Inc. “Insurance studier visar att distraherade förare orsakar 80% av alla trafikolyckor, så flera stater har redan lagar som förbjuder användningen av handhållna mobiltelefoner under körning. Nu är lagstiftare blir mer exakta och målinriktade i sättet att eliminera föraren distraktioner för förarna genom att överväga lagar som specifikt förbjuder textmeddelanden och läsa e-post under körning. Vivee kommer inte bara hålla din fokus säkert på vägen, slutligen, “hon” kan hjälpa dig att undvika en biljett. ”

När du har inkommande e-post eller texter, varnar Vivee dig så att du kan lyssna på dina meddelanden istället för att försöka läsa dem. Vivee ansluter till internet via Verizon Wireless EVDO höghastighetståg. När Vivee helt installerat i alla kompatibla enheter, inklusive bärbara datorer och USTelematics Multimedia bil Pc, medför den också full trådlös internet uppkoppling med det, vid hastigheter i nivå med många DSL-tjänster. I den första utgåvan, är Vivee kompatibel med alla nuvarande Windows-operativsystem och den smarta telefonen. US Telematics planerar att släppa anpassa programvara för Apple iPhone från sensommaren och en iPhone-kompatibel version av Vivee i slutet av sommaren.

Ett annat alternativ för affärs-och fritids resenärer är likadana Vivee2go, en portabel multimediaspelare om storleken på 2 kortlekar. Vivee2go är särskilt attraktivt för familjer på språng, eftersom det kan kopplas till webb-augmented GPS navigering och spela upp musik och filmer – allt i en praktisk, kompakt enhet.

Medan Vivee har bred överklagande till vem som helst som vill köra säkert ändå ta emot e-post, säger Montalbano annan praktisk fördel är att personer med synproblem. “Vi är entusiastiska över de adaptiva möjligheter Vivee erbjudanden,” säger Montalbano. “Vivee talar och läser meddelanden-detta kommer att skapa lika förutsättningar för näringsliv och utbildning för personer med nedsatt syn. Möjligheten att ta emot e-post och texter utan mänsklig hjälp kan förändra livet för många människor. ”

Vivee skapades efter USTelematics ‘VD Howard Leventhal hade ett nära samtal med sin 6-åriga dotter i bilen. “Howard körde ca 45 mph medan textning och han tittade upp för att se en bil 100 meter framför honom-helt stoppat,” säger Montalbano. “Han tvärbromsade och stannade bara inches blyga av påverkan. Senare på natten efter adrenalin bar bort, dök idén till Vivee in i hans huvud. ”

Skapandet av Vivee är en central teknisk händelse eftersom det är den typ av uppfinning som dramatiskt kommer att förändra vårt sätt att kommunicera när vi är on-the-go. “Vi har alla blivit så betingade att vara tillgänglig hela tiden, vi ser tillbaka och undrar hur vi någonsin lyckats utan mobiltelefoner”, säger Montalbano. “När PDA drabbat scenen blev de oumbärliga. Nu när du inte kommer att tvingas att klippa sladden på din inkommande information med Vivee – vi undrar vad vi gjorde innan Vivee “!