15 sätt att krydda din bil

Ett. Skaffa ny läderklädsel
Dessa dagar, är läderklädsel inte längre bara finns på de dyraste lyxbilar. Förutom att göra någon bil interiör omedelbart ser ut och känns mer lyxig, luktar lädersäten inte smaklös eller slits ut vägen typiska tyg säten gör. Det beror läder är en ekologisk produkt kan vara betingad och näring tillbaka till sitt ursprungliga skick och med år efter att de har installerats. Till skillnad från vinyl eller PVC klädsel, lädersäten blir aldrig så varm när du kliver in i en bil som har varit parkerad i solen.

2. Lägga till ett fönster färgton
Som Singapore ligger i tropikerna och bara några kilometer bort från ekvatorn, slår solen och dess skadliga ultravioletta strålar ner på oss varje dag på året. Ett mycket effektivt sätt att minska belastningen på bilens luftkonditionering och även skydda klädseln, som kan bli blekt av ständig exponering för solen, är att installera en film fönster toning. Märken som V-Kool och Hüper Optik är de mest etablerade varumärken.

Tre. Going for en bil grooming paket
Bil-grooming proffs ta smärtan av tvätt, vaxning och polering utsidan och insidan av din bil. Det ger dig mer tid att njuta av din helger istället för att få tvål händer och trötta armar. Det är normalt många olika grooming paket som finns tillgängliga och priserna kan variera från ca $ 30 till flera tusen. Några av de mer populära fordonsindustrin grooming företag i Singapore är Autoglym, Amazing Glaze och bländning.

4. Ändra suspension
Känns bilen som om den “flyter” på motortrafikled hastigheter eller vid kurvtagning på ojämna vägar? Chanserna är, är stötdämparna slitna och behöver bytas ut. Om du kör en populär modell, kan det finnas många märken som erbjuder fjädringssystem som är lämpliga för din bil. Inte bara kommer din bil rida mer bekvämt, de bättre hantering Svaren innebär också att bilen ska kunna reagera snabbare om en nödsituation uppstår. Vissa förare föredrar en sänkt, sportigare inställning till sin bil. För att göra detta, alltid ersätta de befintliga källorna med lägre och styvare objekt. ALDRIG, någonsin dina befintliga fjädrar kapas till en kortare längd som din bil kommer att “bottna” lätt över vägbulor eller oegentligheter väg och kan orsaka irreparabla skador. Medan vissa förare hävdar att en lägre, styvare fjädring förbättrar bilens hantering, är en mindre bekväm åktur nästan alltid en resulterande bieffekt. Glöm dock att kolla med verkstaden om att upphävandet uppgraderingen är i överensstämmelse med LTA: s riktlinjer.

Fem. Uppgradering av ljudsystem
Musikuppspelning eller nyhetsinslag kan tydligare höras genom att helt enkelt uppgradera dina högtalare som dessa gör det mest uppenbara skillnaden till alla ljudsystem.
Om bilens högtalare är mer än fyra år eller, om de utsätts för värme under längre perioder, kan de Strut finns i de flesta högtalare blir sköra och inte böjas tillräckligt vid dynamisk uppspelning. En kraftigare förstärkare kan också ta fram det bästa ur dina högtalare när det gäller att producera bastoner du kan känna och höra.

6. Att få ett nytt avgassystem
Du kan få mer hästkrafter ur din bil från att installera eftermarknaden högpresterande avgassystem. På grund av det förbättrade flödet av avgaserna, kommer bilen fungera mer effektivt. Men räkna med en högre avgasljud och eftersom det inte finns några regler om eftermarknaden avgassystem i Singapore först kontrollera med installatören om varan LTA (Land Transport Authority) godkänd innan du köper.

7. Att få en ny styrning, växelspaken och pedaler
Ratten, växelspaken och pedaler är alla delar av en bil som man faktiskt touch och för att ytterligare förbättra den taktila upplevelsen av körning, kan man ha styrning och växelspaken insvept i läder, och borrade aluminium pedaler för bättre grepp. För en riktigt sportig känsla, erbjuder det italienska företaget Momo, som levererar Ferrari med rattar och knoppar redskap, ett utmärkt utbud som utrustning för eftermontering.

8. Montering ett filter luftkonditioneringen
Medan vissa biltillverkare har installerat high-qualilty luftfilter för att absorbera lukt och partiklar i sina nya modeller, de med äldre bilar är kvar andas rök och avgaser från andra trafikanter. Nåväl, detta behöver inte längre vara fallet eftersom Cairefresh har utvecklat en eftermarknaden luftfilter för luftkonditioneringsapparater. Innehållande ett elektrostatiskt laddade polypropylen fiber, hämmar detta filter svampar och mögel tillväxt som neutraliserande avgas lukter. Detta är tillgängligt från de flesta butiker auto tillbehör.

9. Montering en DVD-spelare
“Är vi framme snart?” är något du behöver aldrig höra igen när du tar familjen för en lång bilresa. I-bil underhållning system som kan spela DVD-skivor i dessa dagar är extremt sofistikerad med funktioner som Dolby Digital eller DTS surroundljud. Bäst av allt, den befintliga multi-högtalare ställa upp i de flesta bilar är oftast tillräckligt för surroundljud. Ta detta ett steg längre genom att lägga till en subwoofer och förbättring av ljudkvaliteten på dina filmer kan vara förvånansvärt dramatic.The konventionell huvudenhet som spelar CD-skivor eller kassetter och i radio i bilen kan bytas mot en som spelar DVD-skivor utan att ge avkall de andra funktioner som vi har kommit att förvänta sig från en bil hi-fi. De flesta av dessa spelare kommer också med en 7-tums skärm som elektriskt fälls ur vägen när den inte används.

För baksätespassagerarna är dock en större, takmonterad extra skärm eller ens enskilda skärmar för dem som sitter bakom, nödvändig för att visa filmer utan sträckte sina halsar till fronten.

10. Höga prestanda däck
För omedelbar prestandaförbättring, det lättaste att uppgradera på din bil är kanske däcken. Beroende på den befintliga gummi på din bil, bör montering ultra högpresterande däck som Bridgestone S0-3, Continental CSC 2 eller Pirelli P-Zero förbättra bilens köregenskaper märkbart. De nackdelar från dessa däck är oftast fastare och bullrigare rida.

11. Montering mer ekonomiska däck
Om du verkligen är angelägna att få den bästa körsträcka från din tank bensin, förutom att vara ljus foten på gaspedalen, är ett annat effektivt bränslebesparing enhet för att installera lågt rullmotstånd. De märken som Michelin, Pirelli och Yokohama har eco-däck som har fastare sidoväggar så att de rullar med mindre motstånd, och därigenom förbruka mindre bränsle.

12. Installera ett navigationssystem
Om du ständigt titta i din gata katalog på grund av en dålig känsla av riktning, vad kan vara användbart är att installera en GPS-och CD-ROM Based navigationssystem. Ovanpå visa en karta, kommer de flesta modellerna ger ens röstinstruktioner att komma till destinationen, tillåter en att helt koncentrera sig på körningen. Ovanpå detta, de flesta apparater har platta LCD-skärmar, visar en karta över området, som passar in i en vanlig DIN-sized radio facket.

13. Att köpa en ny uppsättning hjul
Byta till en ny uppsättning hjul inte bara förbättrar hur din bil ser ut, men det kan också förbättra prestandan. Större diameter fälgar säkerligen att göra din bil ser sportigare och lättare hjul öka bilens hantering och acceleration, medan bredare kära tillåter bredare däck för bättre stabilitet i hög hastighet om du är en sportig förare.

14. Komma vita glödlampor
Strålkastarna i många nya bilar idag sporten ett vitare och till synes ljusare ljusspridning tack vare användningen av High Intensity Discharge (HID) tekniken. Om din bil inte har homologerad med sådana strålkastare som är kända som “Xenon” strålkastare, skulle det vara olagligt att byta till den senare. Det näst bästa är dock att ersätta de befintliga halogenlamporna med dem som släpper ut en “vitare” ljus. Se till dock att effekt är den samma

15. ommålning det
Om du har provat polering och vaxning, men bilen fortfarande ser ut som en skrot på fyra hjul, då kanske det är dags att måla om det. Re-sprutning inte bara förnyar färgen på din bil (du kan alltid gå till en annan färg), men den nya pälsen glans också ger en blank yta, vilket gör att det ser ut som det bara kom ut ur utställningslokalen.