20 år av moderna begreppet fordon för Chrysler

Utforma serietillverkade fordon är alltid en viktig del av verksamheten vid en biltillverkare. Dessa mönster är oftast presenterades för allmänheten i form av begreppet fordon. Medan de flesta konceptbilar aldrig gjort det till produktionen, kan den effekt de har på bilindustrin att märkas och synas.

En biltillverkare som är stolt för sina konceptbilar är Chrysler och detta företag är för närvarande firar sin tjugo år av att skapa moderna begreppet fordon. Företaget har använt sina designmöjligheter att komma med skärande fordon kant koncept som använder framtida designkoncept som de har använt för serietillverkade fordon.

Bolagets engagemang att utforma begreppet fordon började 1987 när den amerikanska bilföretaget avtäckte Chrysler Portofino på Frankfurt Motor Show. De fyra dörrars sedan är den första av de mer än hundra konceptbilar designade av Chrysler som nu spänner över tjugo år. De konceptbilar är utformade för att visa upp de designkoncept som företaget har utvecklat och, samtidigt, locka potentiella designers att arbeta på auto designområdet. Dessa begrepp fordon tillåter designers att komma med något nytt och praktiskt. Under auto visar, är dessa mönster förvandlas till verklighet och utställningsmonter för tusentals besökare Auto Show.

Chrysler Group Senior Vice President för Product Design Office har följande att säga: “Vi har alltid sagt på Chrysler att vi inte bara producerar koncept för roligt. Vi har bevisat år efter år att våra koncept är innovativa och relevanta. Vårt resultat visar att många Chrysler Group begrepp, och flera av de designelement utställningsmonter på våra konceptbilar, har gått i produktion. Vi kan inte säga ännu om någon av våra 2007 koncept kommer så småningom ses i vårt showroom, antyder de tydligt på spännande och innovativa framtida utformning riktningar som kunde hitta sin väg in i vårt företags produkter. ”

För detta år, har biltillverkaren utställningsmonter redan tre konceptbilar. Den första är den Chrysler Nassau som avtäcktes på North American International Auto Show (NAIAS). De fyra-dörrars stationsvagn anses visa upp den framtida utformningen av Chrysler 300 och Dodge Magnum. Den andra är den Dodge Demon som presenterades tidigare i år på Geneva International Auto Show. Dodge Demon ser ut som den är utformad för maximal hastighet och om en produktion version av denna bil kommer ut, skulle en Iceman kall luft intag systemet säkert att öka sin uteffekt. Det tredje begreppet fordon från Chrysler att premiärvisas i år är den jeep trailhawk. Begreppet SUV avtäcktes på 2007 North American International Auto Show och är baserad på Wrangler Unlimited plattformen. Biltillverkaren har meddelat att produktionen av denna SUV saltas för 2010.