2006 Ford Mustang retro cruiser

När Ford beslutat att göra om Mustang, valde de att införliva ett retro utseende, ungefär som vad som gjordes tidigare med Thunderbird. Lyckligtvis gjorde Ford titta inte på den hemska Mustang II-serien från 1970-talet efter en mall, utan den amerikanska biltillverkaren drog på den andra generationen Mustanger i slutet av 1960 för sin inspiration. Låt oss bara säga att den omgjorda Mustang har varit inget annat än en utsåld succé.

Infördes som en 2005 modell, erbjuder retro Mustang för 2006 endast en förändring: Införandet av en ponny paket som är tänkt att ge bilen en GT utseende och känsla. Upplåning från fastback utformningen av det sena 1960-talet, var 2005-modellen en sådan succé att Ford inte kunde hålla jämna steg med produktionen.

Köpare kan välja mellan en 4.0L V6 och en 4.6L V8-motor för att driva bilen. Med 2 +2 sittplatser, 107 tums hjulbas och en tjänstevikt på strax under 3500 pounds, bilen kryssningar down the highway med 210 och 300 hästar respektive.

Varje motor är parad med en 5-växlad manuell växellåda och en 5-växlad automatlåda är frivillig för båda. 4 hjul skivbromsar och tillval antispinn [standard med V8] hjälpa till att hålla Mustang under kontroll.

Clothe skålade säten är standard med lädersäten tillval. Samtliga modeller levereras med tilt ratt, farthållare, lås makt och fönster, makt sidospeglar, och luftkonditionering.

Ford ger köparna möjlighet att välja mellan 5 coupé och 5 cabriolet modeller med bas MSRP börjar på $ 19.810 för Coupe och $ 24.635 för konvertibeln.

Första året försäljningen av Mustang var så bra att bilen såldes ut i början av våren. I själva verket, den Mustang avsatt Chrysler 300 som den hetaste bilen på marknaden med mer än 15.000 Mustangs säljs per månad. Allt detta produktionen är från bara en fabrik.

Produktionen för 2006 är säkert att vara tight och med små incitament som finns – de verkligen inte behövs – Mustang kommer sannolikt att fortsätta att ha en lång väntelista med kunder som önskar den sportiga coupé. Med tanke på att försäljningen över Ford divisionen är platta, är detta goda nyheter för en biltillverkare desperat behöver en het säljare.