2006 Jaguar S Type lyx för ofrälse

Priserna för bästa säljande lyxbilar lätt kan överträffa $ 50.000 när skatter, avgifter destination och återförsäljare avgifter prep är vägas in allmänhet, är detta inte ett problem eftersom den kund som köper ett fordon i denna ryktbarhet kan ge stora prislappen. Dock har biltillverkare lärt sig att det finns en marknad för “entry” lyxbilar för upp-och kommande köpare som vill ha namnet utan att betala den branta priset. Dilemmat för biltillverkare är inte urvattna produktlinje, snarare att erbjuda en bil som upprätthåller markeringsramen utan att späda dess värde. En sådan bil som framgångsrikt har fyllt detta kriterium är Jaguar X-Type, i fokus för denna översyn.

Visserligen är jag partisk mot att köpa amerikanska bilar även genom upp-och nedgångar i den amerikanska bilindustrin. Ändå är jag fascinerad av förändringar som sker i fordon över hela världen som jag vet att någon gång dessa förändringar kommer att införlivas i bilar trafikerar nordamerikanska motorvägar. En sådan funktion som jag har sett växa mer vanligt är att använda all wheel drive för att driva bilar. Subaru åratal, har erbjudit fyrhjulsdrift hela deras modellprogram, men få bilar – utländsk eller inhemsk – har införlivat det främst varit sfären av sport utility vehicles.

Under 2002 Jaguar introducerade sin första hela bil fyrhjulsdrift, X-Type, en kompakt sedan. Färskt i hälarna på den framgångsrika lanseringen av mellanstora S Type, började X Typ: s grundpris runt $ 30.000 väl inom intervallet för andra lyxiga ingångsnivå bilar i sin klass, inklusive Saab 9-3 och Audi A4. Som en “bonus” all wheel drive gjordes standard förment ger X Typ en fördel gentemot de flesta konkurrenter. Tyvärr fungerade det inte så.

Den ursprungliga X Type spelade dåligt i konkurrensen. Publicerade rapporter uppgav att bilen var för liten, mindre pålitlig, och inte lika kraftfullt som andra bilar i sin klass. Försäljningen var svag under de första tre åren före Jaguar overhauled bilen i tid för 2005 års modell. För 2006 var dessa förändringar tidigareläggas och inkluderar så många som tusen komponent förändringar jämfört med den ursprungliga modellen.

Om du köper en X Type, det finns bara en motor som kommer med bil: en 24 ventil 3.0L V6. Parat med en fem växlad automatlåda, sparkar motorn ut en respektabel 227hp, inte illa för en bil som väger in på strax över 3500 kg.

Interiören är atypisk Jaguar: beautiful. Brons Sapele trä, avslutade krom och läder utnämningar verkligen gör X-Type en bil härlig att skåda på insidan såväl som på utsidan. Standard interiör funktioner inkluderar en Alpine ® 10-högtalare, 320-watts ljudsystem, 8 vägs makt justerbart förarsäte, tilt / kryssning, driva allt, är några av de stand outs för X-Type. Extrautrustning tillåter ägarna att välja Bluetooth ® hands-free röst anslutning och SIRIUS ® Satellite Radio. För ultimata lyxen i Vanden Plas upplagan, tidigare tillgängligt endast större Jaguars, finns nu tillgänglig på X Type. Större hjul och ett sortiment av trim paket är kännetecknen för en Vanden Plas utrustad bil.

För det yttre, är antispinnsystem parad med fyrhjulsdrift för att ge en optimal hantering och bromsprestanda. Regn sensing vindrutetorkare, makt / uppvärmda backspeglar, och automatiska strålkastare är alla funktioner som finns på X-Type. Naturligtvis är en av de mest eftertraktade funktionerna dess utseende: distinkta Jaguar linjer, dela varumärket galler, och quad runda strålkastare.

Grundpris för X Type startar på ca $ 33.000 för sedan och är tre till fyra tusen dollar mer för Vanden Plas Sedan och idrott modeller vagn, respektive. Ungefär hälften av alla Jaguar försäljning kommer från X-Type och hela företagets framgång i Nordamerika är beroende av hur väl X Typ mottas. Att döma av de förändringar som införts av Jaguar, bör X Type fortsätta att utföra lejonparten av marknaden samtidigt som Jaguar namn front och center.