2007 24 timmar av Le Mans närmar

Den mest kända långlopp är precis runt hörnet och lag är upptagna med förberedelserna inför den 75: e Grand Prix i Endurance – 2007 24 timmar av Le Mans. Tolv lag har meddelat att kommer att tävla i årets 24-timmarsloppet på Le Mans. Antalet förare som deltar i år nummer 35 och de delar alla samma tankar som tidigare Formula One föraren Mika Salo. Salo sa: “Det finns ingen mening med att gå dit och vara nöjd med andra plats.”

Denna konkurrenskraft är en av de mest anmärkningsvärda funktioner i detta långlopp. Enligt experter, kommer den amerikanska kontingenten för detta år ha en omedelbar inverkan på resultatet av loppet. Salo har detta att säga om vad delegationen behöver göra för att få segern på Le Mans: “Det är skönt att kunna säga att vi har haft så mycket framgångar i Amerika men Le Mans är en mycket större affär. Det finns ingen mening med att gå dit och vara nöjd med andraplatsen. Att lyckas på Le Mans du måste stanna borta från problem, spendera så lite tid som möjligt i depån, och bibehålla en jämn takt hela och det är vad vi kommer att sikta på att göra. ”

Andy Wallace, föraren som satte den snabbaste hastigheten för en produktion bil som har stått för mer än 11 ??år, är också att tävla i årets 24-timmarsloppet på Le Mans. Han kommer att köra för Dyson Racing. Wallace har detta att säga om sin bil och hans chans att vinna loppet: “Bilen har redan gått snabbt i år på Monza och Valencia. Laget har presterat bra hittills och är oerhört erfaren. Det är alltid en stor fördel om du har informativa data på spåret plus en pålitlig bil. Vi har båda. ”

En annan före detta formel en förare i Allan McNish kommer att tävla på årets delen av 24-timmarsloppet på Le Mans. Han har vunnit den prestigefyllda tävlingen 1998 och han har detta att säga om vad han gör för att förbereda sig för loppet: “Motivationen är samma som varje år. Le Mans är den viktigaste sportbil ras och mycket svårt att vinna. Jag letar efter min andra seger och min första med Audi efter så många pallplatser. Jag förbereder exakt samma sätt som jag har gjort förut. Laget är väl förberedd. Vi har haft en mycket stark uthållighetsprov. Dindo (Capello) och jag har stora framgångar i Amerika. Just nu är vi bara hoppas att Tom (Kristensen) kommer att kunna tävla. ”

Förra årets vinnare Audi kommer att komma tillbaka med en bil med mer kraft än en A8 med Audi kall luftintag. Rinaldo Capello i Audi Sport North America har detta att säga om vad de behöver för att vinna loppet. “Le Mans är Le Mans. Det är svårt att göra en prognos eftersom det är en så lång tävling. Det händer bara en gång om året och allt ska köra perfekt den dagen. Om den inte gör det, måste du vänta 12 månader för att försöka igen. Efter 12 månader, har du fortfarande att hoppas att allt måste köra perfekt. Vi vet att vi har den bästa bilen. Vi har det bästa laget och de bästa människorna i depån. Vi behöver bara lite tur. “