2007 aston martin v8 vantage bil granskning

2007 aston martin v8 vantage
redaktörens anteckningar:
I en konsument ekonomi som drivs — åtminstone i viss utsträckning — genom skattesänkningar utvidgas till super rika kommer uppgång i lyx och exotiska bilförsäljningen inte utgör mycket av en överraskning. Chefer för den ärevördiga brittiska koncessionen, Aston Martin, har noterat och flyttade aggressivt bredda Aston s erbjudande — tidigare begränsad till den avgående Vanquish S och DB9 — att inkludera en två-plats coupe (och kommande roadster) utformat att fånga ögat av 911 utsikten. Slutresultatet, V8 Vantage, utgör en vacker blandning av traditionella Aston design cues med en oväntad dos sportighet.
vad är betydande om det här:
Dagens V8 Vantage är en ren ark inställning till en sport / GT. Dra nytta av en helt ny plattform och V8 drivlina, den hårt dragna tvåsitsiga förser Aston utsikten med en “entry level” val samtidigt som Aston Martin och dess återförsäljare med en bättre affärsmodell. Den Vantage beräknas utgöra cirka två tredjedelar av Aston försäljningsvolym.
du kommer att gilla den här bilen om:
Om du njuta av en klassisk kombination av sinnliga plåt och en väl ansluten chassi kommer V8 Vantage svika inte. Dess 4,3-liters V8 är en visceral ännu livskraftig maskineri, som erbjuder prestanda mer tillgänglig än sin $ 115K prisläge kan antyda. I motsats till Vantage dag in, dag ut kapacitet, de prestandaparametrarna demonstreras av många av sina mer exotiska bröder (Porsche 911 Turbo, Ferrari F430) är inte lika tillgängliga, som ofta kräver en privat väg till korrekt demonstrera och / eller njuta.
du kanske inte gillar denna bil om:
Om din dröm coach är en kan bära dig, en kamrat och två veckors förbrukning av bagage kommer V8 Vantage svika. Dess inre: är generöst inom ramen för genren, och det erbjuder plats för två (någorlunda) väl utrustade resenärerna, men tryck inte på V8 i bruk för körningar till flygplatsen eller Home Depot. Den V8 proportioner utgör en förlängning av föraren, förutsatt att föraren är varken 300 pounds eller en seriell shopper.
exteriör:
Med populariteten för Aston direkta konkurrenter (Porsche 911, Mercedes SL) gör sina former — åtminstone i större storstadsområden — nästan vardagsmat, den aggressiva, om än mogna, linjer V8 Vantage efterfrågan din uppmärksamhet. Medan vissa kan göra jämförelser med Jaguars XK Coupe, erbjuder mindre Aston en visuell balans talar till både biltillverkarens anrik förflutna (Aston Martin vann LeMans i ’59 med Carroll Shelby som co-driver) och nu-lovande framtid . Den V8 front domineras av Aston traditionella galler och (valfritt) xenonstrålkastare, medan dess profil är markerad med en övertygande sida vent och stråket och taket smalnar provokativt att en funktionell lucka och integrerad spoiler.
interiör:
I vad Aston beskriver som “en syntes av högteknologi och handgjorda elegans” utsikterna träffas av Vantage Interiör: s äkthet och bekvämt boende. Lädret sittplatser sammanfattar sin “bucket” beskrivande, men kommer realistiskt rymma ett “brett” olika dimensioner. Speedo och varvräknare är front och center, och har en organisk elektroluminiscerande skärm, mer lättläst — Vi är berättade — än mer konventionella LCD-skärmar. Slutligen varvräknare — läsning till 8000 rpm — register moturs, en process som ska roa hela innehavstiden. Allt — som granskare har för vana att säga — nära till hands, med några av de ergonomiska mardrömmar som ofta drabbar den begränsade produktionen sportbil.
noterbart standardutrustning:
Listan över standardutrustning är helt lämpligt för en $ 115K köp. Funktionellt, omfattar basmodellen Dynamisk stabilitetskontroll, antispinn och elektronisk bromskraftfördelning. Inuti är du stöd av ett fullnarvskinn Inredning:, vara bekväm med automatisk temperaturkontroll och förvaras säkert med larm och startspärr.
anmärkningsvärda alternativ:
Normalt skulle vi notera attraktionskraft Sportshift manumatic, navigationssystem och premium 700-watts ljudanläggning, men beställer en Vantage V8 — eller något från Aston Martin — är allt annat än typisk. Ett urval av tjugo Exteriör: färger och tjugo Inredning: nyanser förstärks av “Out of Range” paint (du vill Miata gul — du kan få Miata gul) för $ 1595 eller “Matcha med Sample” måla för $ 3785. Du kan spec den interiör: på ett liknande sätt. The Sports Pack ger mer aggressiva Pirelli däck i kombination med lättmetallfälgar slutade i en antracit. Noterbart inte varje tillägg kräver en fyrsiffrig kontroll. Fina sömmar är endast $ 220, är ??en färg-knappat ratt under $ 300 och pianosvart fascia trim är $ 750. Anpassning av denna ordning är sällan detta billigt.
prissättning anteckningar:
En Tillverkarens rekommenderade cirkapriser (MSRP) i $ 114,550 bekräftar Vantage V8 så dyrt. Men bland ett växande antal stora-buck grupptransiteringarna från Ferrari, Lamborghini och Maserati, verkar detta Aston nästan uppnås. Med gas MATVRAK straff och transport, tillsammans med typiska alternativ, räkna med att investera omkring $ 125K för en V8 byggd för att din beställning.
körning intryck:
Allt i Vantage nya spec är avsedd för föraren. Börjar med en bunden struktur som består av aluminiumlegering, stål, magnesium och kompositmaterial, installerar Aston en 4,3-liters V8 och bakmonterad, sexväxlad manuell växellåda. Den balanserade 49/51 viktfördelning är omedelbart uppenbart, liksom drivlinan är relativt platt vridmoment. Som Aston antyder, köregenskaperna är perfekt för både bankörning och vandringar shoppa, hjälpte i ingen liten del av exakt växling, rimlig uppmärksamhet och noggrann rack-and-pinion styrning. Den multi-link fjädring är väl kontrollerad, och levererar häpnadsväckande grepp och tillräcklig komfort även på koppärrig trottoar vårt urbana test.
våra favorit funktioner:
sexväxlad manuell växellåda
Astons Bakmonterad transmission gör ett övertygande argument för att byta växel själv. Engagemang är exakt och intuitiv, med förhållanden väl anpassade till motorns kraftutveckling. Dess läge gör att motorn sitter längre bak i Vantage chassit, och hjälper till att uppnå fördelaktiga viktfördelning. En Sportshift (på $ 4000) kommer att finnas tillgänglig under andra kvartalet 2007, men den manuella — i vår mening — gör det irrelevant för alla men din betjänt.
funktionell kombi
Till skillnad från många i Sport / GT kategori ger Vantage V8 boende för både människor och deras saker. Över tio kubikfot av bagageutrymme, i kombination med tillgängliga Aston bagage, levererar en turnerande kapacitet mycket nära Grand. Golfare kommer att uppskatta utrymme för en lyxig påse av klubbor, och skidåkare — med borttagning av trygghet — kan bära skidor inne i bilen, kunde något Bond inte med sin Lotus Esprit.
under huven:
Aston beskriver sin 4,3-liters V8 som både kraftfull och musikal. Och medan bakom ratten kommer du inte bli påmind om London Symphony, den DOHC V8 380 hästkrafter (vid 7300 rpm) och köregenskaper ger en Royal Command Performance. Bortom imponerande hästkrafter (nästan 90 naturligt aspirerade hästkrafter per liter) är detaljer som en legering blocket, fyra-i-två-i-ett avgasgrenrör, torrsumpssmörjning och handmontering — element mer typiska för racing kraftverk än sportbil motorer som produceras i volym. Tillverkaren hävdar en noll-till-60 tiden på under fem sekunder och ett spår-bara maxhastighet på 175 — vi har ingen anledning att tvivla på någon siffra.
4,3-liters V8
380 hästkrafter @ 7300 rpm
302 lb.-ft. av vridmoment @ 5000 rpm
EPA stad / landsväg bränsleekonomi: 13/19