2007 Australian Grand Prix trevlig start för McLaren Mercedes

Fernando Alonso, med smeknamnet El Nano, kvalificerad tvåa i nyligen genomförda Australiens Grand Prix hölls i Melbourne den 18 mars. Han var tätt följd av Lewis Hamilton, som landade tredje. Alonso och Hamilton, som båda kom från Vodafone McLaren Mercedes, har gett laget en bra start för 2007.

Alonso, en spansk Formula One racerförare och regerande, två-tiden, världsmästare, har vunnit World förarmästerskapet titel vid en ålder av 24 år och 58 dagar, alltså bryta Emerson Fittipaldi rekord att vara den yngsta F1 mästare. Han slutade även Michael Schumachers körning av fem raka mästerskap. Hamilton, å andra sidan, är en brittisk Formula One racerförare, som debuterade på Australiens Grand Prix.

“Vad ett bra sätt att starta säsongen och min karriär som Vodafone McLaren Mercedes förare. Naturligtvis är det alltid bättre att vinna men Kimi var lite snabbare än oss i dag, men vi fick högsta poäng som var möjligt, och jag” m riktigt nöjd, “Alonso sade.” Min start var lite konstigt med både BMW är mycket snabb i linjen, och jag var så upptagen med att försvara min linje från Heidfeld på utsidan att det inte var möjligt för mig att försvara hörnet. ”

Han tillade, “Jag var sedan bakom Lewis en stund och bara fokusera på att hålla upp med honom och ibland faller tillbaka för att låta bilen svalna. Jag tog andra efter andra Pitstop som jag kunde hålla ut i ytterligare två varv. Ursprungligen var det tänkt att vara ett varv men eftersom jag var bakom Lewis Jag lyckades spara tillräckligt med bränsle för ett varv. Båda Bridgestone Potenza däck alternativen fungerat bra. Vi kommer nu att fortsätta att arbeta hårt för att ge oss den bästa möjligheten att slå Ferrari på Malaysias Grand Prix. ”

Hamilton, den första svarta föraren att starta ett F1-lopp, sade, “Jag är helt extatisk – dagens resultat är mer än jag någonsin drömt om att nå på min Grand Prix debut Ett stort tack till teamet som har arbetat så hårt under. vintern för att se till att jag som framställdes som jag eventuellt skulle kunna vara. Jag gjorde en bra start men BMW var snabba utanför linjen och Kubica lyckats ta sig förbi. Det fanns inget utrymme på insidan så jag fick till vänster och förvaltas att outbrake både Kubica och Fernando kommer in i första kurvan för att ta tredje. ”

Hamilton tillade “Tävlingen var intensiv, och jag arbetade mycket hårt. Jag gjorde ett par misstag men inget större och verkligen haft själv. Det var bra att leda tävlingen för ett par varv, men jag visste att det var bara en tillfällig sak. Fernando kom förbi mig i den andra pitstop som han kunde stanna ute lite längre och jag förlorade en del tid bakom backmarkers. Vi har nu en hel del arbete framför oss med Malaysia testet och resten av säsongen, men det är ingen tvekan om att vi kan bygga vidare från det som har uppnåtts i dag. ”

Norbert Haug, vice VD för Mercedes-Benz Motorsport, sade, “Säsongen började bra med Fernando och Lewis scoring 14 poäng av 18 möjliga på deras debut race för Vodafone McLaren Mercedes. Fernando visade med sin prestation exakt varför han är den dubbla världsmästare medan Lewis gjorde en perfekt start på sin Grand Prix karriär och visade absolut värd det förtroende som vi har haft på honom under de senaste tio åren. “Teamet ser fram emot en annan spännande race som skryter större acceleration och precision i bromsning, vilket är mer än vad aktiva bromsar direkt kunde erbjuda.