2007 nissan avfasning konceptet debuterar på 2007 Naias

Nissan har presenterat sin Bevel Concept vid senaste 2007 North American International Auto Show i Detroit. Den Bevel Concept är inte konventionellt fordon och du kan lätt säga genom sin dörr och fönster layout. Det är en fyrdörrars bil som innehåller en extra lång dörr placerad på förarsidan, en baklucka och en expansiv dubbla dörrar på passagerarsidan, och bakre självmord stil öppning.

Den bakre luckan med sin bild fönstrets storlek glas är inbyggd i taket för att skapa en mullrande öppning. Luckan ger en full-sex meter baklucka bänk stil arbete som sträcker sig utåt och har en höjd av cirka två inches från marken. Nissan sade att bakluckan stil arbetsbänken är stark nog att sitta eller stå på.

Det Bevel Konceptet har en hjulbas som mäter fyra inches längre än Murano crossover som är ett annat fordon i Nissans sortiment och presenterades förra året på Goodwood Festival of Speed. Det Bevel har också relativt korta överhäng med en förvånansvärt liten övergripande fotavtryck som är bara 173,2 inches från nos till svans. För att kompensera för de saker som det saknar, är det Bevel försedd med en större innerutrymmen.

Med sina platser upp hytten är indelad i tre separata zoner. Föraren är försedd med en futuristisk ser skopa som kan passera för ett hem i en nyinspelning av Jetsons. En annan bra funktion för Bevel Concept är dess säten kan vikas platt för att rymma ytterligare laster, bagage eller last.

Den Bevel är laddad med massor av elektroniska prylar som sträcker sig från dess glastak monterade solpaneler till sin drive-by-wire styrning, gas och broms. Dess 20-tumshjul som presenterar gummiinlägg på yttre talade kanterna förbättra Bevel är estetiskt tilltalande samtidigt som samtidigt skyddar mot trottoarkanten skador.

Det är inget vanligt med Bevel Concept dess asymmetriska glastak med dess särskiljande puck-formade tie downs upp till sitt ok stil ratten skriker exklusivitet. Och det är inte allt! Båda strålkastare och baklyktor är dolda samma sak med sina bakre LCD-lampor som är dolda under färgen jobbet. Bil prylintresserade kommer definitivt att ha roligt med den inte så vanliga dörrhandtag att Bevel Concept är utrustad med-här bilen är försedd med touch-känslig frisättning knappsatser.

Enligt Bruce Campbell, Vice President för Design vid Nissan Design America och automaker styling vinkännare i La Jolla, Kalifornien, “Vårt mål vid utformningen av Bevel exteriör var att maximera funktionalitet och minimera användningen av visuella distraktioner såsom dörrhandtag, big avgaser . rör, eller splashy belysning Samtidigt ville vi de små detaljerna för att spegla Bevel användbarhet tema, vilket är varför det är en återkommande användning av hexagoner i bilens design – påminner om en hylsa eller ett verktyg – i hjulen, galler , och även skivbroms avluftning. ”

Den Bevel Concept är ännu inte förfallit till produktion men några av dess design ledtrådar och tekniska funktioner kan bara göra det till produktionen -. Förhoppningsvis.