2008 Toyota Yaris omdöme

toyota yaris
Den klassiska ekonomin bil.

Vad är nytt för 2007 Toyota Yaris: Ny modell.
Vad är nytt för 2008 Toyota Yaris: Yaris kombi blir en uplevel S trim linje, matchar Yaris sedan.

Med tanke på att Japans biltillverkare bygger sitt rykte på mikro-storlek, ekonomi-minded sedaner, det är fantastiskt hur arten nästan har dött ut. Visst, Samhällskunskap, blomkronor och Sentras är fortfarande runt, men jämfört med sina föregångare, de har fått en alltför lite liberal med sin storlek, pris och bränsleförbrukning.

Tänk på Toyota Yaris Japans sista försvarare av den lilla bilen old school. Du vill ha mindre? Den Yaris sedan mäter 169 inches korta (halvkombi, 151). Bland alla bilar som importerats från den asiatiska kontinenten, har Yaris också den minsta motorn – och att motorn är det som driver den lättaste bilen. Följaktligen returnerar Yaris en ytterst sparsamma 33 MPG, tjänar det skryta för bästa verkliga körsträcka någon gasdriven, icke-hybrid bil i Amerika (men smart fortwo är på en virtuell slips).

Den Yaris driver också liten, med lätt styrning och en mycket kort svängradie. Det är lite bullriga, och passerar makt kan känna sig svag på motorvägen, men Yaris mestadels känns tillräckligt snabb och raffinerad. Dess verkliga svaghet är på insidan, där Toyota har sanslöst gömt instrumentpanelen rätt i mitten av instrumentbrädan, långt bort från förarens naturliga siktlinje (en dum idé återvinns från Yaris: s föregångare, Echo). Åtminstone de främre sätena är bekväma, och de föder är tolerabla förutsatt att resan inte är för lång.

Men medan Yaris gör ett ganska starkt fall, är det inte precis en sko-in jämfört med sina jämnåriga. Hyundai Accent och Kia Rio fick släpa den Yaris i detalj områden, men Toyotas dyrbara prissättning uttrycker det mer än $ 2000 norr om antingen (mer än $ 17.000 för en lastad modell). Den Yaris tar också klumpar från Honda Fit, en bil välsignats med bättre säten och kontroller, en mer rolig att drive uppträdande, och en kombi kropp som kan passa en ton mer saker.

Den Yaris bör hålla starkast dragningskraft bland dem som hellre betala extra för japansk effektivitet och kvalitet, men föredrar den konventionella utseendet av en sedanmodell. Det förklarar nog varför det är den storsäljare i sitt segment.