2011 Honda Odyssey en stor minibuss för familjen

Honda gjorde nåt dumt under hela lanseringen av sin helt nya 2011 Odyssey minivan. Den automaker byggt en stor Autocross-typ “spår” i en parkeringsplats i San Diego Qualcomm Stadium och inbjudna journalister att ta sin senaste åtta-passagerare kära dumpern för heta varv. Det var en intressant “fisk ur vattnet” introduktion till Hondas fjärde generationens individer mover.

Designad, utvecklad och tillverkad i USA, anser Honda 2011 typ en “amerikansk Odyssey.” Den inhemska utvecklingen laget, husägare av 46 Odysseys mellan dem, arbetat för att leverera en minibuss med distinkt stil, större invändig flexibilitet och förbättrad energiekonomi. Har Honda bygga sig en värdig efterträdare och hur gick det biljettpris runt autocross?

Att dela sin plattform arkitektur med hjälp av Honda Ridgeline och Pilot, är den helt nya Odyssey bredare och minska än utformningen som det ersätter. Automaker California layout grupp skrev en betydligt mer elegant och distinkt kant till den nya typen, till skillnad från sina tvekan intetsägande föregångare. Det är verkligen en look vi inledningsvis scoped i konceptet typ på 2010 Chicago Auto Show. Mest slående är dess särskiljande “lightning-bolt” beltline. Den “bulten” är funktionell, eftersom den förbättrar utåt sikten från tredje raden, men placeringen är utan tvekan mindre än tilltalande vid första anblicken. Det är som om den bakre kanten från skjutdörr skär minibuss i två delar – som återigen halvan opererats ympad på din frnt. Producera poäng mycket mer besvärlig, är den optiska illusionen förstärks eftersom skjutdörr kanalen plötsligt slutar inom samma plats.

Det inre, å andra sidan, är långt ifrån ifrågasättas. IT-kapacitet en kostsam och exklusiva Acura-liknande utseende och känsla. Trivsamt traditionella i layout, och otroligt trevlig på ögat, är hjärtat stack mycket förbättrats under mycket förra årets produkt med hjälp av ljud och VVS kontrollerar nu ockuperar exakt samma generella äkta egendom, och människa-vänliga runda knoppar ersätter vippströmbrytare för temperatur justeringar. Den analoga varvräknare och hastighetsmätare, nu samma storlek, gå analog kylvätsketemperatur och bränslemätare grad på varje område.

För att undvika missförstånd i framtiden, är det störst att beskriva utformningen hierarkin. Någon bekant med denna biltillverkaren, eller nuvarande Odyssey, kommer att förstå det följer Hondas befintliga 2010 trim grader. Den nybörjar typ badged LX, följt av ex flickvän eller pojkvän, EX-L, EX-L RES (underhållning bak) och EX-L NAV (navigation)! Flaggskeppet versionerna är Touring och (nytt för 2011) Touring Elite. Prissättningen startar på $ 27.800 (plus 780 $ semester plats) för LX produkten. Odysseys med läderklädsel, t.ex. EX-L, börjar på $ 34.450 (plus destination) ..! Slutligen har vi den Touring ($ 40.755 plus semester plats) samt ny-för-2011 sortiment-toppning Touring Elite ($ 43.250 plus destination)!

Även om alla modeller har samma enkla viktigaste instrument varierar multi-Visa centrerad till den bästa på instrumentbrädan med produkten. Den typiska modellen (LX cut) har en en-line segment avläsning. Detta är verkligen förbättrats något som har en tre-line segment display på mid-grade modeller (bas Ex flickvän trim)! Men den verkliga ögongodis är full-color, åtta-tums QVGA show (EX-L och EXL-Res trim) eller dess VGA-motsvarighet (EX-L Touring trim) ..! Båda är i stånd att presentera ett komplett utbud av grafik, såsom navigation, audio, resa dator och även bakgrundsbilder motsvarande dem på din dator eller smartphone.

Dash åt sidan, resten på kabinen vanligtvis en reflektion från American kära road-trip dröm. Du hittar 12-volts förmåga butiker galore och mugghållare överallt (15 i alla dock LX snitt, som endast har 13)! Förvaring skrymslen och vrår är till synes dolda bakom praktiskt taget varje panel och det finns även en kyld “Cool Box” för att hålla drycker skarpa (EX-L och varje Touring trim).

Föraren och första passagerarsätet är hink-stil kaptenens stolar med åtta-vägs (LX trim) eller 10-väg (alla andra trim grader) energistöd. Varje säte kapacitet individuell nedfällbara armstöd från kärnan och skinn, stolsvärme och sits minne är trim-beroende. Bland de framstolarna kan vara en omarbetad mittkonsol med förvaring och en helt ny flip-up soppåse ring som är dimensionerad för att rymma vanliga matkassar. Den mellersta konsolen är också flyttbar, tillåter en generös genomslaget för människor som väljer att ge upp lagringen.

Den andra raden av säten har betydligt omgjorda jämfört med förra årets design. Konstruerad i 3 sittplatser segment, är centrum sätet 3.9 inches bredare och kan glida framåt five.five inches – föra den närmare de framstolarna. Ännu bättre, de tre mittersta sätena har en “wide-läge” konfiguration varhelst de kan glida isär i sidled genom one.5 inches varje (vilket gör det möjligt för flera unge platser att gå sida vid sida-vid-sida med lätthet) . Sätena kan även fällas ned eller helt kan avlägsnas.

Den tredje stolsraden har också förbättrats. Den har ytterligare 1.1 inches benutrymme (för “vuxenstorlek stadier av komfort,” säger Honda) och utåt synlighet har förbättrade tack vare din “Lightning Bolt” layout. Hondas tredje raden “Magic Seat” delas 60/40 och nästan alla veck i området och kollapsar platt och spola i golvet på ett enkelt med en hand även om nackstöden kvar inuti säten.

En dual-zone (LX cut) eller tri-zonen (alla andra motiv) klimatkontroll håller åkande ombonad, med all den tri-zonen metoden tillåter föraren, passagerare fram och bak passagerarna att justera temperaturen och distribution automatiskt. Fordon utrustade med navigation metoden tar faktorerna 1 steg längre. Baserat på GPS-data, justerar systemet automatiskt fläkt hastighet för att kompensera för direkt solljus (inte fråga oss hur den vet om du kan hitta solljuset skymmer moln overhead)!

The Odyssey är infotainment process är mycket kapabel, även i sin enklaste form. Basen ljudpaket deal (LX trim) är ofta en 229-watt AM / FM / CD system med fem högtalare. Större alternativa belopp (Ex-mate eller EX-L trim) få ett 2GB ljudbibliotek och två mycket fler högtalare. Lägga navigationssystemet ger en 15GB utmanande enhet till bunten. Den ledande ljudpaket (hittade bara om Touring Elite cut) är ofta en 650-watts AM/FM/CD/15GB Tricky Disk premium ljudpaket deal med 12 högtalare såsom en subwoofer. Kärnan kanalshögtalare för sitt 5.1 surroundljud metod är belägna från taket precis i första från den andra raden.

Den grundläggande baksätesunderhållning teknik (RES) erbjuds om EX-L och standardiserade Touring typer är oftast en 9-tums QVGA takmonterad skärm (480 pixlar x 234 pixlar) för visning på DVD eller enheter med hjälp av audio / video ingångar. Ännu mer lockande är det Touring Elite modellens “ultra” RES, med en 16,2-tums bred WVGA takmonterad skärm (en, 600 pixlar x 480 pixlar). Det kan visa en viss (komplett skärm) eller två källor (split screen) av programmering samtidigt medan ljuddelen skickas till trådlösa headset. Metoden innefattar även en high-definition HDMI-port för extern enhet ingång. En relaterad ultrabred bildskärm kan också tas till 2011 Toyota Sienna och tycks göra sin väg nära minivan avsnittet.

Under huven, är Honda döljer en 24-ventil three.5-liters V6 som är nästan identiskt med mycket förra årets motor. Däremot har Honda dragit ett par knep för att vrida ur betydligt fler hästar från beprövade kraftverk. För att minska friktionen, har aluminium motorblock vässats och otroligt lätt 0W-20 oljan fyller vevhuset. För att förbättra andningen, det finns en ny tvåstegs konsumtion grenrör, och Honda hävdar förfinade motorn levererar 248 hästkrafter och 250 pund fötter vridmoment på normal blyfri bensin. (För protokollet, är mycket förra årets modeller effekt på 244 hästkrafter och 245 pund fötter vridmoment).

Hondas numera välbekanta Variable Cylinder Management (VCM) är standard på alla skurna grader för 2011. I lekmannaspråk, startar tekniken motorn med alla sex cylindrar bränning. Objekt förändras under moderat-speed cruising och vid låga varvtal när den bakre cylinderrad stängs för att effektivt skapa en tre-cylindrig kraftverk. För måttlig-hastighet acceleration, den vänstra och mellersta cylindrarna i den främre banken fungerar, och även de som är lämpliga och hjärta cylindrar av den bakre banken fungerar (motorn går på endast fyra cylindrar)! Datorstyrd, stänger VCM konsumtionen och avgasventiler från cylindrarna som inte är anställda, och därmed eliminera pumpförluster. Gasförsörjning skärs, men kontakten fortsätter att avfyra att förhindra nedsmutsning och hålla gnistan varm.

Även Honda har gått till uttömmande ansträngningar för att förbättra motorns verkningsgrad (även sänka mängden spänning för generatorremmen), kan en viss hjälp men undrar varför de inte har anammat dagens innovativa teknologier. Om du redan har förpassats ägare att köra på tre eller fyra cylindrar under större delen av sin körning, varför inte bara försegla affären med en direkt-insprutad turboladdad fyrcylindrig motor inne 1: a plats? (Vi påminner läsarna om att Hyundais nya 2.0T Theta II motor trumf Honda 3,5-liters i hästkrafter, vridmoment, effektivitet, pounds och förpackningar)!

Styrka skickas till de första hjulen (det kanske inte all-wheel-drive erbjudande) som ett resultat av säkerligen en av två sändningar. Den typiska överföring till minskningen trim stadierna är ofta en femstegad, medan en sexväxlad automatlåda – en Honda varumärke först – är standard för de bästa trim stegen (Touring mode) ..! Jämfört med fem-växlad, är minska utväxling för sex-växlad transmission i initial via femte att förbättra acceleration och högre i sjätte att öka gas ekonomi.

The Odyssey är hjulbasen är oförändrad från sista årets produkt, men dess bana är upp one.4 inches innanför entrén och bak. Den oberoende fjädring layout förblir likartad (MacPherson fjäderben fram fronten, multi-link ut tillbaka igen), men Honda ingenjörer arbetat knepigt att isolera passagerare från gatan buller med otroligt stela fästpunkter bakifrån och “blow-off”-ventiler på alla stötdämpare som minimerar hårdhet när ett hjul träffar en allvarlig ryck, till exempel ett potthål.

Många biltillverkare har gått mot elektriska pumpar Servostyrning, men Honda bucks trenden genom att behålla en traditionell hydraulisk pump. Som väntat, det finns mer energi stöd till sänkta hastigheter för att minimera styrkraft. Vid större hastigheter, när ytterligare återkoppling önskas, minskar metoden automatiskt öka för att förbättra styrningen verkligen känna men samtidigt minskar tjuvanliggning till motorn.

De skivbromsar på alla fyra hörn är större än sina föregångare. De typiska hjulen har vuxit med en tum över hela linjen, med alla lägre skurna mängder bär 17-tums stålfälgar (235/65R17 däck) och Touring modeller med 18-tums legeringar insvept i reducerad profil 235/60R18 däck. Honda erbjuder inte run-flat eller utökad rörlighet däck och i stället är minibuss utrustad med en kompakt reserv dolda utom synhåll under lastgolvet involverar de första platserna.

Trottoarkanten pounds från flaggskeppet Touring Elite typ vi testade är fyra ska 560 pounds (nybörjar LX tips skalorna cirka 200 pounds lättare) ..! Trots det ändå kilar till 60 mph på cirka 8,5 sekunder, säger Honda. Mycket mycket mer avgörande för minivan ägare är gaseffektivitet. Det är där de 2011 Odyssey skiner. Typer med fem-växlad växellåda (LX, fd kompis och EX-L) tjänar 18 mpg city/27 mpg highway (21 combined)! Den Touring / Touring Elite design, tillsammans med sexväxlad automatlåda, tjänar 19 mpg city/28 mpg motorvägen (22 combined)! Att ha en typisk 21-gallon energi tank, måste sortiment för motorvägen överstiger snabbt 450 miles.

Säkerhet säljer även minibussar, så Honda har gjort åkande och fotgängarskydd del av sin kärnverksamhet företagets strategi. Typiska säkerhetsutrustning ingår Automobile Stability Assist (VSA) och fyrhjuliga ABS med elektronisk bromskraftfördelning (EBD) och bromsassistans. Dual-stadiet, multipel-tröskel FRNT krockkuddar och aktiva nackskydd skyddar människor inne framstolarna och du kan hitta typiska tre-raden side-gardin krockkuddar med en rollover-sensor för alla yttre passagerare i kabinen. Förarens och passagerarens airbag i området är utrustade med Hondas åkande Position Detection System (opds) – en innovativ teknik som avaktiverar sidokrockkudde om sensorer bestämma att en unge eller liten kroppsbyggnad vuxen lutar sig mot dörren.

Inne i stugan, alla sittplatser har trepunktsbälten (automatisk bältessträckare för de första platserna) och det är verkligen en klassledande totalt 5 Bilbarnstolen Minska ankare och tjuder för barn (spärr) positioner (fyra i nybörjar Odyssey LX). Det kan också vara en “fotgängare skada lindring designen” insida front med bilen. Den 2011 Honda Odyssey har inte krocktestad av National Freeway besökare Security Administration (NHTSA) eller Insurance Institute for Freeway Security (IIHS) ännu, men Honda säger dess Odyssey minivan är riktad för att uppnå bästa Pick 5-Star/Top Säkerhet poäng.

Vi tillbringade sammanlagt dag tillsammans med 2011 års Honda Odyssey i San Diego, men innan rubrik ut, vi tog en handfull minuter att sitta i alla tre rader i Odysséen – och varje visat bekväma för en sex fot två-tums genomsnitt -vikt hane. Även den 3: e raden, allmänhet sittplatser zon för små barn, var tillmötesgående tack till extra axelbredd vunnits genom att hålla skjutdörr spårar lite på plattformen. Honda tog med en 2011 Toyota Sienna för jämförelse, tillsammans med den tredje raden i Odyssey var märkbart rymligare för våra grownup ramar.

Ändå är svindlande bränsle förbrukas inte säkert en av Odyssey styrkor. Medan det fanns gott om sexcylindrig förmåga runt stan, verkade minibuss att föredra att köra på färre cylindrar för freeway den plats den kunde pressa ytterligare tio miles ut ur varje enskild gallon. Släpp din högra fot att passera vid 60 mph, och det finns en liten tvekan (och även en samtidig nedväxling) som varje sak spolar igen upp. Det känns som om elementet med motorn har somnat – eftersom den har. Även beteendet är långt från en affär brytare (vi blev vänja den efter ett par timmar), tjänade det att påminna oss om att spara bränsle var mycket mer avgörande än underhållande acceleration. Och eftersom det behöver vara.

Runt på San Diegos Qualcomm Stadium, vi tog Honda upp på sin nuvarande, men med reservation. Ingen tycker om prygel en 4.500 pund front-wheel-drive minivan all-around en gata kurs – även när det är riktigt någon annans bil.

Inte att brista någons bubbla, men Odyssey inte hugga hörn som en Porsche Cayman. Detta är verkligen fortfarande en minibuss, rätt trots allt. Ändå, när vi trodde att den skulle uppvisa extrem understyrning innanför hörnen och rulla runt sin första utanför däcket, gjorde det inte. Med 56 procent av sin kroppsvikt mer än de FRNT däck, bred spårvidd och några rent geniala fjädring tuning, känns Odyssey praktiskt neutral på gränsen. Applicera energi mid-corner samt åtta passagerare make och barn dumpern drivor bredare och bredare i en mycket helt kontrolleras ökande radie båge. Även om inte precis en Joyride, är det verkligen säkert och förutsägbart (ej luddigt och slarvigt, som vi hade förutspått). Vi vägrar att kalla det sportiga, men “imponerande kompetenta” verkar precis som den perfekta beskrivningen.

Efter en lång dag körning nära San Diego, kom vi iväg imponerad av Odyssey och hade en mycket klarare bild av hur det kan jämföras för 2011 Toyota Sienna, dess största konkurrent.

Honda och Toyota har utan tvekan höjt ribban avsevärt med sin senaste omgången av helt omgjorda minibussar, lämnar sin stora tävlingen alla men vältrar sig i ett spår av utspillt Cheerios. Båda bilar levererar ombonade boende för 8, med en massa bekvämligheter och underhållning för att underhålla passagerarna ockuperade som en följd av svacka road trip. Trots likheterna slutar där.

Även om Toyotas produkt är sleekly stil, modern och sportig, det är Hondas strategi – bekanta, familjevänlig och energieffektiv – det verkar ha förtjänat kanten.