3 kör distraktioner för att undvika

Det, aos skrämmande när du ser en bilist fortkörning längs motorvägen med en tidning som över ratten eller en tub av läppstift i handen. Sunt förnuft tycks diktera att viss verksamhet inte säkert kan utföras samtidigt styra en bil på 60 miles per timme.

Men faran inneboende i distraherad körning verkar inte avskräcka många från att göra det.

Tyvärr har distraherad körning blivit ett stort problem i USA, och med ödesdigra konsekvenser. Mer än 5.400 människor dog förra året i bil kollisioner som kunde spåras tillbaka till distraherad körning – det är 16 procent av alla dödade i trafiken – och nästan en halv miljon personer skadades, enligt National Highway Traffic Safety Administration. Inte ens skolområden är undantagna – Safe Kids USA nyligen upptäckt att den i sex förare distraheras under resa genom skolan zoner.

Så, eftersom alla inte har fått memot ännu, här är tre saker som du bör aldrig göra under körning.

Ett. Text eller tala i mobiltelefon.

Vissa stater har gått så långt som att förbjuda mobiltelefon användning, och av goda skäl. Tänk:

– Arton procent av dödsfallen i trafikolyckor under 2009 innefattade användning av en mobiltelefon.

– Enligt en NHTSA studie, ringer en handhållen enhet, t.ex. en mobiltelefon ökar risken för en krasch eller nära krasch med nästan 3 gånger, medan du talar eller lyssnar på en handhållen enhet ökar risken med 1,3 gånger. (Observera att vissa studier har indikerat handsfree-tillbehör don? T göra nödvändighet mobiltelefon använder något mindre störande.)

– En av de första sakerna en Oregon personskada advokat kommer att göra för en klient som var offer för en bilolycka är begära att den andra föraren, AOS mobiltelefon rekord från dagen av kollisionen.

2. läsa.

De flesta människor skulle nog bli förvånade över att ta reda på hur många bilister läser under körning, säger National Safety Commission. Pendlare tar ofta läsa material för att hålla dem sysselsatta medan du sitter i rusningstrafiken. Problemet är, många av dem misslyckas med att lägga boken eller tidningen ner när saker plocka upp. Problemet är inte bara att läsa innebär att dina ögon inte är fokuserade på vägen, det innebär också din mentala uppmärksamhet är inte längre på ett säkert sätt använder ditt fordon. Läsning ökar risken för en krasch eller nära krasch med 3 gånger, och om du, Aore fångas, det kan göra dig en biljett för vårdslös körning.

Tre. brudgummen själv.

Alla har dessa dagar när de kör lite sent och har inte haft tid att avsluta ut morgonrutin. Tyvärr har vissa förare tror att de kan sluta upp på vägen till jobbet. De gäller kosmetika, måla sina naglar eller rakning, samtidigt styra bilen. Återigen, dessa aktiviteter tar din hjärna och ögon av vägen, makeup ökar risken för en krasch eller nära krasch med 3 gånger. Dessutom finns, AOS en ökad sannolikhet att föraren kommer att släppa ett objekt, och nå för ett föremål under körning ökar risken för en krasch eller nära krasch med 9 gånger.

Distraherad körning är en fara för din körsäkerhet samt säkerheten för dem omkring dig. Det, aos också ett bra sätt att bli svarande i en personskada rättegång. Även förmågan att multi-task är mycket uppskattad i vårt samhälle, är multi-tasking bäst kvar hemma eller på kontoret – inte när de reser mellan de två.