4×4 – vilket är det bästa bensin

Det finns ett brett utbud av bilmodeller som kan köpas. Bestämma vilka en att köpa är ett stort beslut och en enorm huvudvärk. Stigande bensinpriser har också orsakat ett annat beslut för att komma fram i ljuset, vilken typ av bränsle bör min bilanvändning, bensin eller diesel? Båda har positiva och negativa attribut att överväga.

Min 92 ‘Jeep explorer har sett bättre dagar. Rost har krävt mest av undersidan och insidan luktar regnvåta hund. Jag har funderat på en ny bil i månader nu och tack vare ett nytt jobb [med en rejäl löneökning] Jag har råd att köpa en. Efter veckor av beslutsfattande, krympte jag mina val ner till ett alternativ, en helt ny Land Rover. Den har utseendet och känslan av en sportbil, med all den stil och putsning av en lyxig bil-i mitt sinne åtminstone. Det fanns många tillval jag kunde inkludera med mina nya inköp, till exempel en MP3-spelare med surroundljud, och även lädersäten. Den ena valet som höll mig att tänka på den längsta var en bensin-eller dieselmotor. Bensinpriset har skjutit i höjden, vilket gör det nästan för dyr att ens äga en bil! Men mitt val på vilken modell av motorn för att använda kommer förhoppningsvis rädda mig pengar och kanske till och med förbättra prestanda.

Om du inte har något emot bullret, dieselmotorer är betydligt bullrigare sedan sina bensindrivna kusiner. Det har verkligen varit några stora framsteg i dieselmotor produktionen, men bensinmotorer kommer alltid producerar mindre buller. Jag är inte orolig för bullernivåerna dock, så jag måste gå på diesel med detta. Vad händer om motorn behöver service? Bensinmotorer kan servas av nästan alla kvalificerade mekaniker, men även de bästa mekanikerna har en tuff tid motorer förståelse dieselmotorer på grund av deras komplicerade delar. Lyckligtvis, Land Rovers bensinstationer har mekaniker fullt utbildade i både diesel och bensin.

Strunt de tekniska aspekterna men som man sparar mindre bränsle? Den äran går till diesel. Dieselmotorer först konstruerade för transport som behövs för att gå långa sträckor utan att fylla upp och bensinmotorer kunde bara inte klippa det. Dieselmotorer är sparsam och har en bränsletyp som verkar vara dubbelt så vanliga bensinmotorer. Stora bensinmotorer är törstig, hungrar efter bränsle. Deras komplexa elektriska system och flera ventiler kräver liter bensin för att ständigt arbeta för det. Dock är Dieselbränsle också betydligt dyrare än bensin just nu.

Det var ett svårt beslut för mig att göra, oavsett hur jag såg på det. Jag valde motor baserad på bränsle som skulle i slutändan vara mer av en färdig leverans. Vinnaren var bensin. Min becksvart Land-Rover skulle vara redo i sex månader för pickup-Jag har det att se fram emot också. Under tiden kommer jag bara titta på bränslepriserna och hoppas att diesel inte blir billigare än bensin. Man vet aldrig med dagens bränslepriser, kan vad som helst hända