6 grönaste modeller av begagnade bilar i Melbourne

Bekvämlighet och vänlighet till planeten

För hundratusentals Melbournites, det finns helt enkelt ingen rimlig transport alternativ till bilen. Tågstationer har begränsade, osäkra och oftast mycket fulla parkeringsplatser. Beroende på var du bor och arbetar, kan buss-tåg-spårvagn dans får inte bara tidskrävande, men också dyrt. Och om du har barn att släppa av på vägen, är kollektivtrafiken helt enkelt inte värt trycket på ditt förstånd! Men du behöver inte avgå själv att vara en av de miljömässiga skurkarna – Idag har vi kolla in några av de grönaste modeller av begagnade bilar i Melbourne. Det kan vara en bil stad, men vi kan fortfarande förbättra våra gröna referenser!

Ett. Toyota Prius 1.5l lucka

Priusees har börjat bli tillgängliga som begagnade bilar i Melbourne nyligen – före 2009 eller så, var bara nya modeller tillgängliga, och det fanns några långa väntetider för dem! Med 4.4L/km bränsleförbrukning, ekonomi att köpa dessa begagnade bilar i en bil stad träna mycket positivt … plus att du kan må bra om det. Prestanda är faktiskt ganska bra, och det hybrid drivsystem har förfinats sedan den första generationen över ett decennium sedan.

2. honda civic hybrid

Dessa Melbourne begagnade bilar har en ännu bättre växthus betyg (8,5) än Prius (som gjorde 8 på test Choice Magazine), och de använder bara lite mer bränsle – 4.6L per 100 km. Tekniken för dessa begagnade Melbourne bilar är vey användarvänligt, och byggkvalitet är fantastiskt.

Tre. citroen c3 1.6l manual

Dessa små begagnade bilar i Melbourne fick en 5-stjärnig helhetsbetyg från Choice Magazine, med en bränsleförbrukning på 6,2 L per 100km och 8,5 av tio för deras luftföroreningar betyg. De behöver premium blyfri, men de är väl utrustade, och har fantastisk hantering och egenskaper rida. Stöldskydd, centrallås och automatisk återlåsning är standard på de flesta modeller.

4. lexus GS450h hybrid

Ja, vi tittar på gröna begagnade bilar i Melbourne, inte lyx begagnade bilar! Lexus är perfekt för köpare som vill känna sig fantastisk på alla material sätt, liksom loving deras bidrag till planetens hälsa. Dess bränsleförbrukning är nästan dubbelt så stor som Prius, men fortfarande ganska respektabel vid 7.9L per 100 km.

Fem. smart fortwo 0.7l auto

Dessa små bilar ser konstigt nu, men är verkligen vägen för framtiden. Deras vanliga förbränningsmotorn körs på Premium ULP, och får en snygg 4.8l per 100 km. Det känns lite mer som en skoter eller cykel, med mer rida buller än de flesta av oss har använts till, men är otroligt lätt att parkera och faktiskt ganska bekväm att sitta i.

6. mercedes-benz a200 2.0L

Återigen, medan Mercs är kända mer som en lyxbil än en grön bil, har tillverkaren varit att sätta en stor insats i framtidssäkra deras erbjudande. A200 begagnade bilar i Melbourne betyget väl för gröna referenser med Choice Magazine, scoring 8.5/10 för luftföroreningar och 7/10 för växthus effekten. Som du förväntar dig, de är dyrare än andra begagnade bilar Melbourne i deras storlek sortiment, men har utmärkt säkerhet och komfort, och stora innerutrymmen trots deras yttre utseende.