8 g varumärken 1 eller 2 för många

Massor av folk spekulerar om GM: s framtid. Om du tar alla rapporter i pressen på hjärtat, skulle du tro att General Motors är på livsuppehållande. Uppriktigt sagt är det tvärtom speciellt när man tittar på den globala bilden. År 2005, “Allmänna” sålt mer än 9 miljoner bilar världen över, första gången den biltillverkaren nått den siffran sedan 1978. Ja, amerikanska bilförsäljningen är nere och vissa kallar för GM att minska sina många märken, vilka för närvarande 8. Vem ska GM släppa taget? Eller, bör General Motors håller med spelplan och underhålla alla 8 varumärken?

För att undvika missförstånd, GM: s 8 varumärken är: Cadillac, Buick, Pontiac, Chevrolet, Saturnus, GMC, Hummer och Saab. Du kan ta Saab ur den förpackning som den svenska biltillverkaren (även helägt av GM) bygger några bilar i Nordamerika. Ändå innehåller GM Saab i sin marknadsföring schemat så vi ska hålla dem i för argument skull.

Tydligt är Cadillac GM: s lyx division, Chevrolet är det budget eller “All American” division, medan GMC är lastbilen divisionen. Utöver detta finns det mycket sammanblandning av divisioner, men Buick är en tillverkare av “nära lyx” fordon (Cadillac lite) medan Hummer är GM: s specialitet lastbil division. Saab linjen är lite förvirrande som det en gång var en sann europeisk division. Nu är det märke som presenterar huvudsakligen rebadged GM och Subaru fordon med små ursprungliga modellerna för att visa för det. Slutligen, Pontiac och Saturn duplicera mycket av vad de andra divisionerna gör, även om Saturnus mystik “nej pruta prissättning” ger gör en viss aura till den. Det lämnar Pontiac.

Pontiac, som dödades nyligen av Oldsmobile namn, är förmodligen en av de mest utsatta av de sanna “American” gör. Saturnus kommer att överleva eftersom dess återförsäljarnätverk är toppar och konsumenternas tillfredsställelse rankas upp med Lexus.

I slutändan kommer Saab namnet dör sannolikt först. Utanför USA, särskilt i Europa, är Opel ett känt namn och en viktig GM göra. Word har det att en del av Saabs produktion kommer att flyttas till Tyskland och vissa rebadged Opel börjar idrotten Saab namn. Låt oss bara säga när det händer, det finns ingen anledning att fortsätta att göra Saab. Låt Saab namn dö med värdighet. Varför förstöra det genom att sälja rebadged Opel som Saab?

Personligen tror jag GM bör lämna tillräckligt bra ensam med sina återstående amerikanska märken. Jag var inte positiv till Oldsmobile frånfälle och jag är inte för att ta död på betrodda varumärken. GM retooling dess funktion som gamla modeller dödas av och som nya eller nygamla modeller steg i. Leta efter Chevy Camaro, Pontiac Firebird, Saturn Sky, och Buick Enclave att få igång sina respektive divisioner till förnyad härlighet. Jag lever en önskedröm? Kanske, men åtminstone min fantasi går i en positiv riktning.