A3 Sportback är rolig att köra och utföra på ett vuxet sätt.

Det kommer en tid när viljan att driva en involverar lucka inte åtföljs av en önskan att köra en bil som ser ut som den klädd för roller disco. A3 Sportback är kul och vuxet. Passar oss.

A3 ser varje tum en premium halvkombi och femdörrars Sportback modell vi körde ännu mer så. I en ålder av crossover-fordon denna modell A3 ser mer än summan av dess delar kombi, med en distinkt coupe som styling till de bakre fönstren. Men det görs på ett mycket vuxet sätt. Längre, lägre och bredare än sin föregångare och med en egen bak-ljus kluster och diskret spoiler pekar på prestanda

A3 köpare har ett val av nio motorer, som omfattar både diesel och bensin, som sträcker sig från 1,6-liters FSI turbo modellen till den 3,2-liters V6 som driver Quattro modell. Den 140bhp 2-liters TDI S tronic A3 Sportback uppnår 0-62mph på 9,2 sekunder och har en toppfart på 129mph. Den har också en imponerande 236Ib/ft av dragkraft för att uppmana

audi a3 bakgrund

Audi A3 är en liten kombi, som har producerats sedan 1996, i två olika generationer. Det har visat sig vara en stor framgång för Audi på grund av dess kombination av sportig praktiska och iögonfallande stil. Dessutom, tack vare ett stort utbud av motorer och växellådor, det finns en A3 för alla, oavsett om de prioriterar ekonomi eller prestanda. Aldrig den billigaste bilen i sin klass, har A3 genomgående beröm för sin starka byggkvalitet, bra hantering och tillgängligheten av fyrhjulsdrift på vissa upplagor. Det är något som är praktiskt taget obefintliga i sektorn, men det stärker också Audi A3 utmärkta säkerhet referenser.

Audi A3 typer

Den andra generationens A3 anlände i maj 2003 med ett stort urval av motorer och utföranden, men det hindrade inte Audi bredda utbudet ytterligare. Inom tre månader var det en 1.6 FSI (bensin direktinsprutning) alternativ och i juli 2004 en 2.0TFSI (turbo bensin) motorn gick intervallet. Samtidigt gjordes en femdörrars A3 infördes kallas Sportback.

Detta innehöll en single frame grillen på alla utgåvor, som blev standard på tre dörrar A3 i juni 2005. Från maj 2006 fram en 170bhp version av 2.0TDi motorn var tillgänglig, erbjuds i framhjulsdrift eller quattro fyrhjulsdrivna former.

I oktober samma år en 1.8T FSI powerplant verkade – det är också då den ultra-snabb Audi S3 nått Storbritannien utställningslokaler. I maj 2007 en 1.4t FSI motor introducerades, sedan hösten 2007 såg en annan ankomst, en speciellt utvecklad 1.9TDi utgåva som producerar bara 119g/km CO2.

Du kanske vill veta att

Audi hävdar att det uppfann “Premium Compact kombi” marknaden sektor när man lanserade den första A3 1996. Det är lite långsökt, men det verkligen blåst nytt liv i det segmentet
År 2003 var den andra generationen Audi A3 den viktigaste nya Audi-modellen, som säljer över 92.000 under sitt första år i produktion och bli ännu mer framgångsrik än sin föregångare.
Även den europeiska produktionen av första generationens A3 slutade år 2003, fortsatte den modell som ska byggas i Brasilien.