acura 20 års honda lyx

I mars 2006 firade Honda Motor Company en viktig milstolpe: 20-årsdagen av sitt lyxvarumärke, Acura. Skapad för att ge Honda aficionados en rik gör att de kan vara stolta över, har Acura framgångsrikt expanderat företaget, AOS når långt bortom mer prosaisk modeller som Civic och Accord. Idag är Acura en mycket annat märke än det företag som födde 1986. Låt, aos ta en inblick i Acura, AOS förflutna, deras nuvarande line up, och vad de kommande 20 åren kan medföra för detta uppskattade japanska biltillverkaren.

Tillbaka i 1981, såg Honda en möjlighet att öppna upp för sig själv att ingen i Honda, ville AOS högkvarter för att gå miste om: att bygga och sälja lyxbilar till amerikanska konsumenter. Mercedes och BMW var båda få dragkraft i USA som amerikanska lyxmärken Cadillac och Lincoln fräste och förlorade marknadsandelar. Honda redan uppbar utbredd konsumenternas acceptans och kritik för de tre modellerna var det sedan säljer i USA, så beslutet att marknadsföra dyrare och exklusiva bilar sågs som en stark möjlighet.

När Honda ledning beslutat att gå med den exklusiva varumärket, gjorde de detta att veta att bilarna så småningom skulle behöva stå ut från Honda i syfte att styra de högre priserna. Bara sälja upp marknaden Hondas som Acuras inte skulle fungera. Istället var varje bil utrustad och finjusterats för att konkurrera direkt med de ledande lyxbilar på den tiden.

De två första modellerna som ska säljas som Acuras var Legend, en V6 drivs sedan och coupé, och Integra, som var i huvudsak en tre dörrars Coupe baserad på en Honda Civic plattform. Senare blev NSX tvåsitsiga roadster förde ut till strid Porsche och Vigor sedan infördes för att fylla gapet mellan Integra och Legend.

Med tiden har de olika modell namn bort och ersätts av fordon med 2 eller 3 bokstavsbeteckningar. Den Vigor blev TL, blev Legend RL, och Integra RSX. Idag, den MDX SUV, RSX sport kompakt, och TSX sedan, gå med tre andra modeller för att omfatta den nuvarande Acura laguppställningen. En något mindre SUV, RDX, kommer att gå Acura, AOS linje upp senare under 2006.

Framtiden för Acura ser ljus ut trots stark global konkurrens. Även Honda hoppade in på marknaden ett par år innan Nissan rullade ut den Infiniti division och Toyota sin Lexus linje, har Acura släpade sina japanska konkurrenter i över ett decennium nu. Vissa kritiker har hävdat att detta felsteg har ont Acura, medan andra ser det som en typisk konservativ Honda beslutet att utöka Honda märket istället.

Framtida förändringar för Acura är skissartade, men modellen ändras kommer sannolikt även införande av dieseldrivna fordon och mer hybrid erbjudanden. Vissa auto kritiker har antytt att Honda har kapacitet outflanking BMW och Mercedes genom att producera super lyxiga sedaner och sportbilar. Välkänd Honda kvalitet i kombination med europeiska styling, lyx och teknik har underblåst Acura, aos framgång hittills. En utvidgning av detta tema till ännu större och / eller sportigare modeller kunde valv Acura framåt.

Sannerligen, har Acura bidragit till att omforma den ursprungliga uppfattningen att många bilister hade om de japanska märkena, genom att leverera bilar som är höga i lyx, toppar inom verkstadsindustrin, och stark i förfining. Om de senaste 20 åren har visat något är det att entusiaster kan förvänta sig mycket mer från Acura under de kommande två decennierna. Kudos till Honda Motor Company för att utveckla ett varumärke som har blivit så väl mottagen.