allt om whiplash

Whiplash kan uppstå i motorfordon olyckor, sportaktiviteter, och tillfälliga nedgångar eller i ett överfall. En liten historia om whiplash visar att termen myntades 1928 och användes för att beskriva vanliga mjuka skada vävnad hals. Andra begrepp som används är, acceleration flexion-extension nackskador och mjukdelar livmoderhalscancer hypertoni skada. Läkare kan också hänvisa till whiplash som en cervikal vrickning, livmoderhalscancer stam eller översträckning skada.

Whiplash är en allvarlig skada som oftast underskattas och frekvent förekommande i bilolyckor. En bil kan gå så långsamt som 15mph och om det i ett bak – bakifrån kan resultera i whiplash i både passagerare och förare. Peoples lider med whiplash lider med symtom såsom:

• nacksmärta,
• hals svullnad,
• ömhet, längs baksidan av halsen,
• muskelspasmer
• och huvudvärk, bara för att nämna några.

Dessa symtom kan kvarstå även efter behandling. Det är därför det är oerhört angeläget att behandla whiplash så snart som möjligt.
Beroende på svårighetsgraden av en bilolycka får akut medicinsk personal tar patienten till akutmottagning omedelbart. I detta fall kommer en nackkrage placeras runt patientens hals, och kroppen kommer att fästas till en lång, fast styrelsen att förhindra rörelser tills en läkare ser patienten.
Med mindre allvarliga bilolyckor, idrottsskador eller andra olycksfall, akutvården kan eller inte kan vara inblandade i patientens pre-hospital sjukvård. Du bör ringa 911 akutsjukvården om patienten utvecklar någon av de ovan nämnda symptomen strax efter olyckan.
Om du har varit i en mindre olycka och behandlar whiplash hemma, bör du först ansöka isen i en handduk, till halsen för 20mins per dag när du vaknar upp och ta smärtstillande för smärtan. Om symtomen kvarstår i mer än 3 dagar, bör du rådfråga en läkare eller din läkare. Ibland finns ytterligare hälsoproblem och återverkningar som kanske förknippas med, eller börja med whiplash.

Den bästa lösningen för att whiplash är dock förebyggande. Förebyggande åtgärder är det bästa sättet att undvika denna skada. Och det bästa sättet att förhindra whiplash är att använda WHIPGUARD ™. Den WhipGuard ™ har utformats för att specifikt minska gapet mellan huvudet och huvudstödet i motorfordon, så att huvudet Doe knäppa inte framåt och bakåt orsakar whiplash. Det är vetenskapligt bevisat och testat till medhjälpare i förebyggandet av whiplash. Krocktester visar att Whipguard ™ är idealisk för både förare och passagerare och kan även användas i baksätet för maximal säkerhet. Det är till skillnad från alla andra nackstöd på marknaden eftersom det i huvudsak har utformats för att förhindra uppkomsten av whiplash i trafikolyckor i enlighet med amerikanska och brittiska normer.