Alpine MRD-M605 – för subsonic mullrar

Alpines MRD-M605 är en stor en för dem av oss som gillar den seismiska reveberation av subs. Den har imponerande funktioner som, tyvärr, inte vanligtvis skrivna på engelska. Här, jag ska göra mitt yttersta för att översätta deras tech-tala till vardagliga engelska. Jag antar att detta skulle hjälpa dig att avgöra om det är vad du verkligen vill ha eller behöver.

Viktiga funktioner och vad de betyder i det dagliga engelska …

MRD-M605 är en V12 AccuClass-D Mono förstärkare. Klassen D i förstärkaren klassificering säger att det är en mycket effektiv förstärkare. Det ger hög produktion per ingång. Det är, drar det inte för mycket ström för att ge denna massiva kraft. Den har en verkningsgrad på runt 80% – och det är enorm. Den ser till att din bil lampor inte dim eftersom dina subs sparkar. Designen anställd av Alpine för att uppnå detta säkerställer också att signalen förblir ren.

Du kan ge denna förstärkare en bass boost vid 45 Hz och detta är justerbar i 2dB steg mellan 0 och 16.

Den har en inbyggd Variabel Crossover: Först, det är vad en crossover är …

En crossover är en enhet eller passiv krets som används i system med separat diskant och / eller mellanregister drivers högtalare. Det blockerar bort vissa (förvald) frekvenser som en särskild högtalare inte bör hantera. Detta säkerställer att varje högtalare behandlar ett visst frekvensområde som det är mest benägen att hantera.

Så nu kan du förstå de siffror som följer.

MRD-M605 har en inbyggd lågpassdelningsfilter som är justerbar från 30 till 200 Hz med 13 inställningar. Bara förstå att en lågpassdelningsfilter tillåter låga frekvenser att passera.

Den har ett subsonicfilter: Det finns subsonic ljud som inte är avgörande för kvalitetsproduktion av dina dalar (om du inte spelar musik för valar eller elefanter). Dessa frekvenser dränera ofta massiva kraft utan att lägga positivt till den ljudupplevelse. Detta filter tar bort dessa frekvenser. Det är omkopplingsbar från 15Hz och 30Hz. Det kan också stängas av om du bestämmer du saknar några viktiga mullrar annat.

MRD-M605 stödjer multi-amp installation: Detta innebär att du kan använda två av dessa förstärkare för att driva en DVC bashögtalare. Alla förstärkare kan göra detta utan en digital justering hjälper dig se till att utgångarna är identiska.

Den har en 3-vägs skydd krets: Detta är en krets design som skyddar din förstärkare från överdriven ström (populärt kallad kortslutning), hög spänning och överhettning eller termisk överbelastning. Den särskilda skäl / anledning till att gå in i detta “protect” läge visas också på LCD-displayen.

Med denna skärm kan du även övervaka DC input och den inre temperaturen i Fahrenheit eller Celsius. Den visar också ljudinformation som EQ, förstärkning, etc.

Den har en aluminium huva som fälls upp för att visa LCD-display och kontrollpanel. Denna kontroll har upp och ner knappar som du kan gå igenom menyn och göra justeringar på förstärkaren. Du kan fortfarande se LCD-skärmen när den är stängd genom ett plastfönster.

Den MRD-M605 har en RMS uteffekt (mätt vid 14.4V) av 400watts x 1 vid 4ohms och 600watts x 1 vid 2 ohm. Den lägsta impedansen hos denna förstärkare är 2 ohm.

Den enda skillnaden mellan MRD-M605 och MRD M1005 är märkeffekt …

RMS uteffekt (även mätt vid 14.4V) för MRD M1005 är 700watts x 1 vid 4ohms och 1000watts x 1 vid 2ohms.

Så om du behöver mer ström än MRD-M605 kan ge, uppgradera eller välja MRD M1005.