är bilhandlare annan dinosaurie av det förflutna – eller är detta en möjlighet till förändring

Du hör berättelser idag om hur illa bilindustrin är och hur bilhandlare kämpar. Här är några av de saker som du hör idag. VD Mike Jackson Auto Nation berättar historien om en “bra kund” på en av hans 317 auto återförsäljare, som är en vanlig kund med en hälsosam kredit värdering av 680 som gillar att upplåta sina bilar. Men den här gången, sade banken nej.

“Killen säger till banken,” Jag kommer att skriva en check just nu för hela fyra år av hyresavtalet, “men banken fortfarande sade nej,” säger en frustrerad Jackson. ”

CNN hade en artikel om hur grannskapet bilhandlare står inför utrotning. Den sub-rubriken till artikeln lyder, “Den lilla, fristående återförsäljare kämpar för att konkurrera i en allt mördande bilmarknaden.”

Det första exemplet sker i Tampa Bay marknadsområdet var försäljningen är svag och den andra artikeln sker i Westfield, var New Jersey små återförsäljare kämpar.

Det är sant att en kombination av en mjuk ekonomi, fluktuationer i gaspriserna och minskad försäljning har tvingat återförsäljare som har varit i branschen i decennier för att stänga sina dörrar.

Bilindustrin genomgår stora förändringar just nu. Affärsmodellen att bära stora lager som avskrivningsbara varje månad, har tagit ut sin rätt på återförsäljarna. Kostnaden för dessa inventeringar kan vara häpnadsväckande när försäljningen är nere. Om en bilhandlare har att inventera låt säga 30 fordon som har en genomsnittlig kostnad på $ 15.000 vardera, de har $ 450.000 bundet i kontanter. Dessa fordon kommer inte upp i värde varje månad! När den nya NADA eller Kelly Blue Book kommer ut dessa fordon avskrivs i värde.

I framtiden kan du se mindre inventeringar på begagnad bil partier.

CNN: s artikel upp de största utmaningarna för återförsäljare som följande …

“Men i slutet av 2008 gaspriserna höjden upp, lämnar återförsäljarna fastnat med massor av stora lastbilar ingen ville. Därefter, i höst, gick banksystemet i sladd. New Norris kunder inte kunde få billån och GMAC, som finansierade hans egen inventering samt hans kunders inköp, började kräva stora betalningar på alla dessa osålda lastbilar och stadsjeepar. ”

Dessa berättelser kan vara sant men det finns handlare som mår bra idag också.

goda nyheter

Bilindustrin är inte all dysterhet och doom. Problemet är att du inte kan höra de goda nyheterna på grund av det negativa.

För exempel, har GMAC meddelat att hjälpa sina återförsäljare med finansiering planerar att lindra likviditetsproblem och de har 5 miljarder dollar för billån under de närmaste 60 dagarna. Vi ser andra tillverkar och finansiella institutioner kommer upp med sina egna planer för att hjälpa ut genom den här gången.

Så, ja bilindustrin genomgår stora förändringar just nu.

Men, är det inte slutet på världen. Hjulen är inte att falla av!

Det ska bli intressant att se hur saker och ting skaka ut på marknaden och vilka nya produkter de tillverkar komma ut med genom denna övergång. Det finns handlare går bra i dagens marknad trots vad du kan höra eller tro.

Detta är en spännande tid som vi titta på branschen och se hur kreativa människor får när det blir tufft.

Jag satsar på tron, beslutsamhet och passion som människor har när det blir tufft! Vi kommer att komma ut av denna tid av förändring … starkare och mer engagerad i ett bättre sätt att ge dig den transport som du vill och behöver för framtiden och bortom.