audi lägger gnista till A1

Premien lilla staden bilbranschen har dominerats av Audi A1 i år och trenden ser ut att fortsätta in i 2011. I november i år med Audi A1 drevs i centrala London med topp kändisar från Battersea kraftverket och sedan runt staden.

Skådespelare Dominic Cooper, Gemma Arterton, var Naomie Harris, Toby Kebbell, Keeley Hawes, Nat Parker och Colin Salmon bland stjärnorna mingel med mer än 450 exklusiva gäster vid lanseringen händelsen.

Audi A1 är den mest effektiva i Audi modell portfölj, med så låga CO2-utsläpp att alla modeller är befriade från vägfond licens under det första året. Diesel A1 kan leverera en kombinerad bränsleekonomi av 70.6 miles per gallon. Men, Audi siktar på att göra det A1 ännu mer effektiv och miljövänlig, i Tyskland de trialling tjugo Audi A1 e-trons. Den e-tron är Audis innovativa batteridrivna “Mega City fordon (MCV).

A1 e-tron kommer att användas på en Tysklands vanliga vägar som en del av ett pilotprojekt som genomförs av Audi i samarbete med E.ON, München kommunala energibolaget Stadtwerke München (SWM) och Münchens tekniska universitet (TUM).

Den elektriska versionen av A1 har en utgång som motsvarar 102bhp, litium-jon-batteriet är monterat i golvet montering framför bakaxeln. Den har en toppfart på 81mph och har en räckvidd på mer än 31 miles i stadstrafik. Från start är klassad som ett nollutsläpp fordon över distansen. En kompakt förbränningsmotor laddar batteriet när dess energi är låg.

Om pilotprojektet går bra då det inte kommer att dröja länge tills Audi A1 i Plymouth blir drivs med el.