Audis McNish hävdar preliminära främre raden på Le Mans

Allan McNish, i nummer 2 Audi R10 TDI, hävdade en provisorisk främre läge radstart för 75th Le Mans 24-timmars i öppningen tjänsteman kvalet denna onsdag. Detta är förankrat på det faktum att McNish nekades den snabbaste tiden i de döende sekunderna av loppet.

Scotsman McNish, siktar på provisorisk stolpe i sin dieseldrivna Audi R10 TDI tills franska Stephane Sarrazin i Peugeot, ryckte den snabbaste tiden i försöken öppningstid för 54-bilen fältet. McNish s 3 minuter och 26,916 sek, en medelhastighet på 147.34mph runt 8,47 mil krets bestående av slutna allmänna vägar, var 0,572 sekunder långsammare än Sarrazin. Den snabbaste någonsin Le Mans knä uppnåddes på mjuka race däck oavsett de hårda förhållandena och mörkret. Föreställningen kan liknas vid överlägsenhet GT Styling.

“Kval var svårt på grund av den röda flaggan driftstopp och väder, så det hela kom ner till de sista tio minuter eller så när tiderna började falla efter spår villkor tillät oss att bulta på” slick “torrt väder däck,” reflekterade McNish. Han tillade, “Jag hade två rimliga varv men stött på en del trafik i sista chikanen på min andra” heta “knä som var frustrerande att ha arbetat hårt i över åtta miles bara för att se tiden glider undan i sista tiondels mil. Däremot tror jag inte att det kostade mig över en halv sekund, som är hur mycket snabbare Peugeot gick rätt i slutet. ”

Den dagen, fokuserade Audi Sport Team Joest på kvalificerade samtliga nio förare för tävlingen. Audi trupp använde de få torra varv och även den våta banan för att testa olika däck föreningar, fjädring uppställningar och aerodynamiska konfigurationer för loppet. Samtliga tre Audi R10 TDI prototyper sprang utan några tekniska problem.

McNish, den 37-åriga 1998 Le Mans-vinnaren, delar hans V12 dieselmotor Audi med regelbundna American Le Mans Series lagkamrat Dindo Capello och Tom Kristensen. Kristensen passerade passform tidigare i veckan till loppet på Le Mans efter en olycka i en tysk mästare Touring Car (DTM) race i april.

Den första kvalet för loppet har gett en antydan vilka åskådare av vad som komma skall i helgen den 75: e kör den franska uthållighet klassiker. Evenemanget kommer idrotten en otrolig kamp mellan Audi och Peugeot sportbilar.

Efter det första kvalet, säger Dr Wolfgang Ullrich, chef för Audi Motorsport, “Det var en mycket ovanlig kvalificerat idag eftersom jag tror att det aldrig hänt förut att de snabbaste varvtiderna sattes under de sista minuterna. Men det var bara på grund av det faktum att under den vanliga tidsfönster för snabba varvtider var det antingen en röd flagga ut eller banan var blöt. Vi har gjort ett bra arbete och kvalificerat alla våra förare i natt. Jag är nöjd med de gånger vi har uppnått idag. ”

Ralf Juttner, teknisk chef för Audi Sport Team Joest, tillade: “Med de förändrade spår förhållanden och de många röda flaggor som vi upplevt något slags märkligt kval idag. De omständigheter inte tillät oss att hålla oss till vårt program, eftersom vi alltid var tvungna att reagera på förhållandena. I slutet var det en fråga om att vara ute på slicks vid mycket rätt tidpunkt. ”

McNish lagkompis, Tom Kristensen, är en av de “uppsluppen” förare i Audi. Han sa, “Det är bra att vara tillbaka på Le Mans och att vara här med min Audi gruppmedlemmar och co-drivers. Det har varit en lång väntan för mig och jag är verkligen glad över att vara tillbaka bakom ratten i R10 TDI. ”