“Auto 1 av Europa” pris går till Ford S-Max

Ford S-MAX har tidigare gett en av de mest prestigefyllda bil-utmärkelser i Tyskland – den “Auto 1 av Europa” Award. Priset delades ut av AutoBild, Tysklands största bil tidningen, tillsammans med sina 23 syster publikationer i Europa. En jury, som består av ledande bil specialister, valdes också för att väga och bestämma vilken bil är den mest meriterade bilen av nämnda utmärkelse.

Utöver ovannämnda utmärkelse, var Ford S-MAX crossover också fått en individuell trofé för minivan kategori. Den nämnda utmärkelse är för sin omisskännliga “kinetic design”. Utmärkelserna är de senaste utmärkelser för crossover. Tidigare var fordonet krönt “Car of the Year 2007″. Vidare har modellen tagit över 15 nationella eller individuella Magazine Awards Autobild s ‘Design Award 2006. ”

John Fleming, VD och koncernchef för Ford Europa, och Bernhard Mattes, ordförande i styrelsen vid Ford Werke GmbH, accepterade Auto 1 utmärkelser från Dr Andreas Wiele, ordförande i tidningen divisionen. Tilldelningen skedde vid Axel Springer AG, under Auto 1 Gala Event på Espace Sécheron i Genève.

Juryn gjorde världsomspännande bedömningar inom flera deltagande länder. Enbart i Tyskland, deltog över 210.000 AutoBild läsare. I helhet var cirka 40 miljoner läsare i hela Europa uppmanas att välja sin favorit bilar.

Innan det slutliga beslutet gavs, genomgick de dominerande modellerna från varje land en annan runda av tuffa tester i händerna på en expert-jury. Dessa tester genomfördes vid testanläggningen av däcktillverkaren Bridgestone i Aprilia nära Rom, Italien. Juryn består av 24 redaktionschefer, fem tekniska specialister och drivrutiner racing – Walter Röhrl, Christina Surer, Mattias Ekström, Filipe Albuquerque och Paul Belmondo. I denna sista omgången, framkom Ford S-MAX crossover som vinnare. Modellen outshined kända konkurrenter som BMW X5, Mercedes CL, Opel Corsa, Volvo C30 och VW Eos.

“Det här är fantastiska nyheter och dessa utmärkelser fyller oss med stolthet. Tillsammans med de andra utmärkelser som har vunnits av Ford S-MAX här senaste utmärkelsen visar att denna bil har berört en nerv med allmänheten och media specialist, “sade Fleming.

Fleming, “För oss är detta ytterligare ett bevis på att vårt förnyade fokus på dynamiska nya produkter som ansluter känslomässigt med kunder är att göra ett positivt bidrag till Ford Europas verksamhet framgång. Vi är övertygade om att den helt nya Ford Mondeo kommer att fortsätta denna drivkraft och generera liknande intresse och entusiasm när vi lanserar i sommar. ”

Ford S-Max har kantiga strålkastare, en smal grill, och en stor trapets “mun” under stötfångaren. Det finns flera motorer som inkluderar 2,5 L Duratec Turbo I5, 2,0 L Duratec I4, 1.8 L Duratorq TDCi I4, 2,0 L Duratorq ZSD TDCi I4 och 2.0 L Duratorq ZSD TDCi I4.

Dessutom är en av de viktigaste försäljningsargumenten för crossover “FoldFlatSystem,” vilket gör att den andra och tredje raden säten att vika platt i golvet. De delar tillbehör för bilen uppdateras för att bana väg för en kraftfull och märklig bil . Dess Volvo syskon genomgår också noggrann planering och tillverkning för att skydda sitt rykte för säkerhet och kvalitet. Liksom Ford S-Max: s delar, Volvo fläktblad och andra bildelar är vaksamt förstärkt för att stärka effektiviteten av fordonet.