auto återförsäljare använder sociala medier för att nå ut och hantera nya konsumenter

Eftersom effektiviteten av traditionell reklam metoder (traditionella metoder inkluderar tryckt reklam och TV-reklam) ifrågasätts mer och mer återförsäljare vänder sig till digitala metoder för att främja sina återförsäljare. En av de digitala metoder är användningen av sociala medier. Med så många sociala medier nätverk där ute det kan vara lätt för återförsäljare att bli överväldigad av tanken på att skapa en social media strategi. Men ignorera kraften i sociala medier för att nå ut till konsumenterna är ett misstag återförsäljare inte har råd att göra.

kontakt med dina konsumenter
En kraftfull aspekt av sociala medier är möjligheten att ansluta med konsumenterna. En viktig sak att komma ihåg när man använder sociala medier för att få kontakt med konsumenterna är att konsumenterna inte letar efter saker som skall säljas samtidigt på dessa nätverk. Snarare de letar efter djupare relationer och kontakter med de varumärken som de ansluter med.

Medan återförsäljare ansluter med konsumenter om sociala medier nätverk, är det viktigt att hålla i minnet som deras publik är. En artikel i business2community.com antyder att samtidigt nå ut till konsumenterna, är det bästa sättet för återförsäljare att ansluta till första kontakt med sina nuvarande konsumenter. Dessa konsumenter har redan köpt en vara eller tjänst från dem och är redan bekanta med deras varumärke. När de har nått ut till dagens konsumenter, då är det dags att nå ut till potentiella konsumenter. Vid anslutning med potentiella konsumenter är det viktigt att komma ihåg att kvaliteten på anhängare är bättre än kvantitet. En återförsäljare nå ut till tre lokala konsumenter som kommer att interagera med och, i sin tur förhoppningsvis marknadsföra sitt varumärke är bättre än 1000 anhängare som gillar eller följer en återförsäljares sociala medier sidan och göra något annat.

Business2Community föreslår också att om återförsäljarna har problem med att få nya anhängare, bör de erbjuder små incitament för konsumenter som engagerar med sina sociala medier sida eller sidor. Detta är en enkel men effektiv taktik som tillåter återförsäljare att vinna nya anhängare som kommer att aktivt engagera med deras varumärke.

vilken plats som är rätt för din återförsäljare?
Inte alla sociala medier webbplatser är skapade lika, och som sådan är det inte så viktigt för återförsäljarna att vara på alla sociala medier webbplats. Om en återförsäljares social media strategi är att främja en online community där folk kan ha en gemensam plats för att prata om återförsäljare och dela erfarenheter, då Facebook är den plats de vill vara. Om ett återförsäljaravtal bara vill driva innehåll och information om deras återförsäljare, och samtidigt främja samverkan med nämnda innehåll, så Twitter är deras webbplats. Om en återförsäljare vill lägga upp bilder på sina lager för sina konsumenter att se, då Pinterest – en mestadels visuell sociala medier nätverk – är deras svar.

Dock bör de bästa sociala medier strategier för återförsäljarna inkluderar användning av någon form av kombination av sociala medier, som används för att nå ut till konsumenterna. Enligt Mongoose Metrics, 22% av återförsäljarna använder redan både Facebook och Twitter i sina sociala medier strategier.

omedelbar kommunikation
Förmodligen den mest kraftfulla aspekten av sociala medier är förmågan av omedelbar kommunikation. Ingen behöver längre återförsäljarna måste vänta på sina annonser att visa upp i lokala tidningar eller TV-annonser för att främja kommande försäljning eller kampanjer. Nu kan de omedelbart uppdatera sina fans eller anhängare om kommande evenemang och kampanjer. Det är detta ögonblick kommunikation som är så avgörande för återförsäljare och deras sociala medier ansträngningar. Istället för att skicka direktreklam bitar som kan eller inte kan öppnas, återförsäljarna har ett sätt att nå ut till konsumenterna, och spåra framgången av deras budskap. Detta är troligen anledningen till att enligt en rapport som utförts av CNW Research, cirka 41% av återförsäljare i USA använder sociala medier som Facebook för att marknadsföra sina återförsäljare.

Sociala medier är ett kraftfullt verktyg som återförsäljare inte längre kan ignorera. Med sin strömlinjeformade förmåga att nå ut till konsumenterna och främja varumärken, bör sociala medier strategier vara en del av varje återförsäljaravtal digitala marknadsföring.