auto fel självdiagnos

Fordonsunderhåll är förbi reparation core maskiner manuella färdigheter, tyngdpunkten på fordonsunderhåll teknik, och att reparera delar för större underhåll teknik, men även montering och demontering bearbeta att justera kombinationen av delar reparationsprocessen. De verktyg vi kan använda för att starta x431, lexia3, mb star.In kontrast, är den moderna bil underhåll baserat på mekanisk, elektrisk, hydraulisk integration av kärnan i de omfattande system Diagnostik Diagnostik.

Automobile Underhåll framträdande diagnostiska tekniker, och att korrekt diagnostisera fel som mål, fullt visar de “sju diagnostik, en tredjedel av reparation” av moderna metoder underhåll av fordon, ett resultat, många elektronikföretag har eftertraktade bilar, och underhåll av utrustning marknader, har utvecklats för att möta de framtida fordonsindustrin självdiagnos arbetsuppgifter.

I den fasta grunden för utvecklingen av bilelektronik bil självdiagnosfunktion. Bortse inte från lanseringen x431 av use.Since början av elektronisk teknik och fordonsteknik kombinationen, den elektroniska tekniken i bilen på allt bredare spektrum av tillämpningar, särskilt inom området för elektronisk teknik för integrerade kretsar, storskaliga integrerade kretsar och VLSI utveckling, en bil specialerbjudanden funktionalitet, tillförlitlighet, snabb respons och låg kostnad för fordonsindustrin elektroniska styrsystem.

Men den elektroniska kontroll av fordon, men också väckt nya problem. Först, bil elektroniska styrsystem blir mer komplexa, är svårare och svårare fordonsunderhåll, fordonsunderhåll kapacitet av teknisk personal relativt ökat, däremot, det elektroniska styrsystemet säkerhet felsökning funktioner för att förhindra bil eftersom elektroniska styrsystemet själv misslyckas, vilket resulterar i fordon kontroll av utsläpp och kan inte köras.

Därför, för att klara av situationer som dessa, fordonsindustri elektronisk styrteknik FoU-personal, genomför Vehicle Electronic Control System design, och samtidigt öka fel systemet självdiagnos. Det kan driva processen i fordons elektroniska styrsystem kontinuerligt övervaka, inklusive: motorstart, motor, elektronisk tändning, bränsleinsprutning och andra systemdrift status.

När Fashengyichang fall Zaigen Ju-specifika algoritmer beräkna Chujutidi Guzhang skäl, och till Dai Ma Xingshicunchu i drivsystemet (eller Chen trafik svart låda), medan motsvarande felet Yunxing modul Gongneng start, Shi Chan Sheng misslyckande Qi Ju Neng att reparera butik för underhåll och teknisk underhållspersonal kan använda fordonets självdiagnostik funktionen för att hitta felkoden för underlåtenhet att korrekt reparera problemet snabbt.

Den grundläggande principen för fel självdiagnos och sammansättning. Tillförlitlighet och enkelt underhåll från den synpunkt, bör fordonsindustrin elektroniska styrsystem förses med självtestfunktion, sedan 80-talet GM-fordon i USA utvecklade den första i ett nytt elektroniskt styrsystem fel självtestfunktion att lägga, den globala världsklass biltillverkare efterlikna har producerats i olika elektroniska styrsystem utrustade med ett fel i självtestfunktion, efter en lång period av utveckling, kommer självdiagnostiserande modulen inte bara itu med säkerheten av bil elektroniska styrsystem och fordon lagring minnesfel också kunna ge omedelbar bil som produceras av en mängd parametrar systemdrift. Noterade också att användningen av vilka verktyg, såsom lexia3 av use.Since dess har “bilen fel självdiagnosfunktion” blir den nya bilfabrik och bilverkstad feldetektering problem oumbärlig hjälpreda.

Den grundläggande principen för fel självdiagnos och sammansättning. Tillförlitlighet och enkelt underhåll från den synpunkt, bör fordonsindustrin elektroniska styrsystem förses med självtestfunktion, sedan 80-talet GM-fordon i USA utvecklade den första i ett nytt elektroniskt styrsystem fel självtestfunktion att lägga, den globala världsklass biltillverkare efterlikna har producerats i olika elektroniska styrsystem utrustade med ett fel i självtestfunktion, efter en lång period av utveckling, kommer självdiagnostiserande modulen inte bara itu med säkerheten av bil elektroniska styrsystem och fordon lagring minnesfel också kunna ge omedelbar bil som produceras av en mängd parametrar systemdrift. Sedan dess har “bilen fel självdiagnosfunktion” blir den nya bilfabrik och bilverkstad feldetektering problem oumbärlig hjälpreda.

För närvarande, för sensorer, elektroniska styrsystem, genomförande av komponenterna finns tre typer av övervakningsutrustning för att detektera fel anledning, fel självdiagnos modul till ett annat svar åtgärder:

När bilen av en sensor eller krets misslyckande, kan dess signal inte längre styrparametrar ett fordon, till bilen för att köra kontinuerligt, gjorde fel självdiagnos program i minnesmodulen ge ut förinställda överföra upplevelsen av värdet som inmatningsparametrar av kretsen svar på detta kommer bilen fortsätter att fungera på kort tid.

När det elektroniska styrsystemet självt producerar fel, kommer feldiagnos modul Chufabeiyong reglerloopsvarstakt av Jiandan rätt kontroll, bilar kan Kaidao reparera planerat underhåll nödsituation kallas fel “Auto misslyckande halta” funktionen.

När bilen ägde rum på en implementation av komponenterna av okänd orsak till felet kan leda till skador eller allvarliga konsekvenser för andra komponenter, för att vara säker, självdiagnostik modul för att vidta vissa säkerhetsåtgärder, genomförande av vissa funktioner automatiskt stopp, Denna funktion kallas fail-safe.Also att överväga användningen av mb stjärna. Till exempel: När tändningen misslyckas, kommer fel självdiagnos modulen stoppa insprutningssystemet ger kraft att avbryta bränsletillförseln insprutningsmunstycket, hålla gasblandningen inte brinna helt i avgassystemet för att minska olyckorna inträffat.