auto glass – allt som står mellan dig och en hemsk death_

Glas har varit en viktig komponent i varje bil gjord under många decennier nu. Det är långt mer än bara praktiska dock fungera som ett värdefullt skydd komponent, bör det finnas en olycka. Vindrutor kom först in i regelbunden användning under 1920-talet, med förmågan att massproducera dem tillräckligt effektivt för bilindustrin användning.

Auto glas är tillverkade för att tåla vissa riktlinjer som går i arv till branschen genom krocktester, och är mer allmänt känd som “säkerhetsglas.” Vad många inte inser är dock att det finns faktiskt två helt olika typer av säkerhetsglas – härdat glas och laminerat glas.

Härdat glas är mest allmänt erkända för det faktum att när det bryts, det gör det inte splittras utan istället bara smular i små bitar som faktiskt inte skarp. Det tar en hel del kraft för att orsaka att detta ska ske emellertid, som härdat glas är känd för att vara extremt hållbar och motståndskraftig mot stötar och väder och vind. Härdat glas är mest typiskt används för bak-och sidorutor i bilar.

Laminerat glas beter sig annorlunda om bruten, splittring in i den ständigt välbekanta “spindelnät” mönster, men egentligen inte bryta sig in i farliga skärvor. Den är tillverkad genom en process av värme och kyla, används för att täta lager av plast och glas tillsammans. Plasten håller glaset tillsammans och håller den vassa glaset från att explodera när splittrat, vilket orsakar skador.

Om du själv behöver en tjänst glas reparationer, eller att ha en vindruta byte utförs, det finns ett antal saker du bör titta efter. National Glass Association certifierar tekniker glas ersättning, vilket innebär att de ska upprätthålla högsta standard och använder de bästa materialen, såsom en uretan-lim. Dessa certifierade tekniker också bör kontrollera förekomsten av eventuella krockkuddar, passagerare eller förare sidan, förhindra partiklar från att störa limfogen, och rena och prime alla ytor och områden så att de är ordentligt förberedda för det nya glaset installationen. De bör också förklara för dig, deras kunder, precis vad de gör, och hur man bäst tar hand om din nya auto glas i många år framöver.

När du rusar ner på vägen, är det tunna lagret av glas allt som står mellan dig och ett stort antal potentiellt skadliga effekter. Se till att din auto glas hanteras av det bästa, eftersom ditt liv mycket väl kan bero på det!