barnet du kan köra min bil ikoniska 2007 Ford Mustang

I sina formativa år, utgjorde 1964 Ford Mustang sportig design, värde och prestanda. Själen av bilen inspirerat många låtar, inklusive den populära, “Mustang Sally” av rhythm and blues sångare Mack Rice. De 2007 Mustang inkräktar stilistiska element från 60-talet ger den nya bilen en djärv “tillbaka till framtiden” känsla. En exceptionell motor och låg sjal runt körställning skapar en mysig känsla av att köra på 60-talet. En förvånansvärt tyst stuga med John Lennon och Paul McCartney sjunger “Baby du kan köra min bil, jag ska bli en stjärna”, kan förstärka den autentiska atmosfären på detta moderna, men ändå ikoniska bil.

När man tittar på den retro ser utsidan på 2007 Ford Mustang, tar styling oss tillbaka till en tid då människor föredrog en minimal stuga kompliceras av elektronik och prylar. Den nya Mustang kommunicerar enkelhet i design som härrör från tidigare modeller byggda på 60-talet. Till exempel, påminner den framstående stor grill med runda strålkastare Mustanger från 1967-1969 vintage, den skulpterade sidan och breda bakljus tar oss tillbaka till 1964, de triangulära sidorutor påminner om Carol Shelby s 1965 Shelby GT 350. Sådana detaljer är inte vilse i den nya interiören heller. Den retrodesign av hastighetsmätaren har en viss jukebox känsla, matchar hyttens övertygande passform och finish. Luftkanalerna har en borstad metall-look som är märkbart 1964 i stil, den överdimensionerade ratten och färg-kortnummer som matchar sätena påminner oss om smuttar på en shake på en diner från 60-talet. Retro design är inspirerande kärnan i 2007 års Ford Mustang.

Körning 2007 Mustang tar lite fingerfärdighet. Mustangs, trots allt, är de muskelbilar från decennium av monumentala social förändring. Kopplingspedalen och gaspedalen är väl positionerat och det finns rikligt med utrymme i kupén. Ratten är kvick, kommunicera bra vägkänsla. Den enda ned sida är att det femstegad växelspak är lite otymplig, kräver ansträngning för att placeras i växeln ordentligt. Detta står i skarp kontrast med dagens populära short throw shifters som snuggle omedelbart på plats. Körning denna bil kräver viss ansträngning, men åkkomfort är bra med utmärkt bromsning. För längre drives, är sätena tillmötesgående, men kunde använda mer svankstöd. Inte avleda från vad det var tänkt att vara, definierar 2007 Mustang paradoxen: modern klassiker.

2007 Mustang GT erbjuder utmärkt värde i sin klass utifrån sin motor. Den 4,6-liters V8 serverar 300 hästar på 320 kg. ft av vridmoment. Bilen når 0-60 mph på bara 4,9 sekunder med bränsleeffektivitet 17 mpg city, 25 mpg highway. Den 4,0-liters V6 är standard på basen Mustang ger en 210 hästkrafter med bränsleeffektivitet 19 mpg city och 28 mpg highway. En fem-växlad automatlåda finns som tillval. Den MSRP av $ 19,910 för basen och $ 31.145 för GT håller med andan av 60-talet. Den enda nackdelen är bränsleekonomin för V8 kunde vara mindre törstig.

2007 Mustang finns i många trim. För V6 köparen gör Pony trim mest logiskt eftersom det omfattar antispinnsystem förutom uppgraderad fjädring (med större krängningshämmare), 17-tums hjul och dimljus. Traction control förbättrar vägegenskaper i denna bil öka väggrepp. GT köparen under 2007 har valet av 18 tums hjul, och fler alternativ för personlig chassiavstämning. Alla kupéer har 50/50 split fällbara baksätet, men det konvertibla innefattar ett välisolerat makt topp med en uppvärmd bakruta. För extra säkerhet, alla Mustangs kommer med ABS och främre sidokrockkuddar avsedda för fram-och torso skydd. Sidokrockkuddar finns som tillval, och vi rekommenderar starkt att du får dem.

Historiskt sett var Ford Mustang uppdrag av bilindustrin pionjär Lee Iacocca, som år 1961 hade en dröm om att bygga en mittmotor, tvåsitsig cabriolet till ett överkomligt pris för ungdomar generation. Den vackra bilen som representerade hans dröm, rullade av monteringsbandet i Dearborn, Michigan den 9 mars 1964. Den var författad av David Ash och Joseph Oros, och var ursprungligen drivs av en 105 hästkrafter motor parat sig till en tre-växlad manuell växellåda. Premiärvisas på New York World Fair, hade den ursprungliga Ford Mustang en MSRP av $ 2368, och lanserades med synlighet på alla tre TV-nät. Strax efter blev bilen en nationell sensation, att bli den mest framgångsrika lanseringen i bilens historia. 2007 Ford Mustang framgångsrikt åter ansluter prickar med det förflutna genom att fånga andan i den ursprungliga ikonen.