bästa finansbolag metod för tjänstebil

Vad är det mest kostnadseffektiva sättet att finansiera en bil? Tja, är det mest korrekta svaret där ISN? T en! Varje metod kommer att ha olika konsekvenser beroende på storlek och stil involverade i verksamheten, och varje bil kommer att påverka beräkningarna annorlunda. Här, däremot, kommer vi att försöka förenkla att åtminstone sätta dig på rätt spår.

Förutsatt att du don? T betala kontant (även kontanter rika företag kommer ofta finansiera en bil som det finns oftast många andra projekt som skulle ge en bättre ekonomisk avkastning) de huvudsakliga alternativ som finns är hyrköp, finansiell leasing, Contract Hire.

Hyrköp eller avbetalningsköp, är förmodligen den mest rakt fram. I grunden är det ett lån, med fordonet vara kundens ansvar, men kompliceras genom att jämföra hur deposition tas, dvs 3 x månadskostnaden stället för den traditionella 20%, och införandet av en ballong betalning. Dessa idéer stals från leasing, därav uttrycket? Hyrköp?. Det har egentligen ingenting att göra med billeasing? tillgången behandlas som om den ägs och skattelättnader tas via en nedskrivning ersättning, för närvarande maximerat på £ 3000 per år. Som en allmän regel är det accepterat att detta är den mest skatt effektiv finansiering metod för dyrare bilar tillsammans med kontrakt köp.

Finansiellt leasingavtal liknar hyrköp i att värdet av fordonet vid slutet av kontraktet är kundens ansvar. Skillnaden ligger i det sätt som den är förskjuten mot skatt. Istället för att använda en nedskrivning ersättning, kan en procentandel av summan av alla hyror som faller in i varje taxeringsår dras från företaget? S nettovinst före skatt. Denna procentsats är beroende av nivån på CO2-utsläpp och P11D värdet på bilen. Vid slutet av kontraktet fordonet ska säljas vidare till en tredje part med kunden vanligtvis behålla omkring 95% av intäkterna mindre någon ballong betalning.

Återigen, för hyresavtal, det är en procentsats av alla hyror som kan kvittas mot skatt. Skillnaden är att det är det
Contract Hire Company? Kapitalförvaltning och så deras ansvar i slutet av kontraktet. Bilen kommer att levereras och samlas in från din dörr, och, om fordonet är inom standard rättvis slitage och riktlinjer tår, som kommer att vara i slutet av ditt ansvar. För större företag finns också den extra fördelen av att tillgången utanför balansräkningen.

För ensamföretagare och partnerskap, finansiering av en bil för att ägaren är relativt rakt fram. Det finns inget? Naturaförmån? som för aktiebolag, som innehavaren eller partner ISN? t omfattas skattedeklarationen. Verksamheten procentandel av dessa kostnader tillsammans med bränsle, försäkring och underhåll kan användas för att minska mängden skatt betalas personligen. Om företaget är momsregistrerat det är allmänt accepterat att finansiell leasing eller Contract Hire är den mest skatt effektivt.

För aktiebolag som tillhandahåller en tjänstebil till en anställd, det finns 2 sidor att tänka på. Bolaget kan kompensera bekostnad som ovan men kommer att få betala nationell försäkring på naturaförmån till den anställde. Den anställde (inklusive direktörer) som tar emot förmånen av fri bil kommer att betala ytterligare skatt på? Naturaförmån?. Den skatt som erlagts på denna förmån beräknas genom att multiplicera den? P11D? (Tillverkaren? S inklusive moms listpris inklusive alla tillbehör) med en procentsats beroende av CO2-utsläppen från bilen. Procentsatserna för taxeringsår 2010-11 intervall från 15% till 130 gram per kilometer CO2, till 35% för 230g/km, med ett tak på P11D av £ 80.000. Skattesatserna kommer att förändras under 2011-12 för att börja på 15% för 125 g / km, ökar som förut med 1% för varje 5g/km. Dessutom kommer locket på £ 80,000 tas bort. Dieselbilar locka ytterligare 3% över motsvarande bensin CO2, och det finns ett incitament på 10% för bilar som släpper ut mindre än 120g/km minska till 99g/km in taxeringsår 2012-13. Lycka för dina kommande erbjudanden billeasing.