Bentley Continental GT slår världen is hastighetsrekord

En av de stora dotterbolag till Volkswagen, Bentley, har gett Europas största biltillverkare något att fira om när det krossade världsrekordet isen fart förra veckan med en genomsnittlig hastighet av 199,86 mph (321,65 km / t) på det frusna havet utanför Finland.

Den nästan standard fyra-wheel-drive Bentley Continental GT som är privatägt av världen rally stjärnan har kunnat störta ner det tidigare rekordet ice hastighet med en Bugatti EB110 Supersport inspelning 184,14 mph (296,34 km / t) satt på samma plats .

Kankkunen team bära de minus 30 grader Celsius temperatur på 10 km av djupfryst havet, 50 km norr om Uleåborg i västra Finland. Kankkunen lag tvungen att göra det över 70 cm tjock is som tog dem runt 5km att träffa optimal hastighet innan de slutligen når början av det markerade kilometer där hans snabbhet mättes. Trots det ojämförliga väggrepp och dragkraft av Continental GT ändå upplevt en hjulspinn över 120 mph.

Men efter en kort ta upp med laget, fortsatte Continental GT och körde uppmätt kilometer för andra gången för att åstadkomma domarens krav når en fantastisk 205 mph (330 km / t). Laget har inte slutat där och fortsatte nästa dag för att se om de skulle kunna överträffa deras rekord och de gjorde. De kunde nå en ännu högre topp hastighet av 206 mph (331km / h). Men lika mycket som laget skulle vilja fortsätta med sin strävan de hölls tillbaka på grund av den allt mer grov och snötäckta spår.

Enligt Kankkunen, “The Bentley spelade oklanderligt. Jag blev förvånad över hur stabilt och säkert det kändes vid dessa höga hastigheter, trots spårets grov och isig yta är utspridda med pudersnö. Jag lyckades även stoppa bilen från dess toppfart inom 600 meter. ”

Bentley Continental GT som användes var en modifierad men Kankkunen säkerställas att ändringar görs på Bentley hölls till ett minimum och av säkerhetsskäl en skyddsbur försågs tillsammans med Nokian vinterdäck. Olika aerodynamiska tweaks gjordes också men drivlinan var aldrig ändrats trots det faktum att bilen körs non-standard bränsle med matchande kalibrering för att klara de extrema temperaturer.

Dr Ulrich Eichhorn, styrelseledamot, sade Engineering att den rekordstora uppnåendet av Bentley Continental GT är något som de har väntat särskilt eftersom dess ägare är det rally rekord stjärnan Juha. “Det visar att den anda av de berömda Bentley Boys lever och fortfarande utnyttjas av förare med tillräcklig skicklighet och mod att extrahera den fulla potentialen av våra bilar under extrema förhållanden-men naturligtvis skulle vi inte rekommendera våra övriga ägare försöker försök sådana höga hastigheter på ark is! ”

Den rekordstora uppnåendet av Bentley Continental GT innebär också anmärkningsvärda kvaliteten på Volkswagen fordon som strömmar till varje komponent utrustade i alla VW mästerverk såsom VW spiralfjädrar eller VW coilovers. Varje bildelar lagt noga utvalda och testade för kvalitet och uthållighet.

Dessutom är världsrekordet satt av Bentley faktiskt en lång tradition som går tillbaka till 1920-talet när några av W.O s Bentley Boys sätter hastigheten vid europeiska kretsar. Det år 1922 körde John Duff sin Bentley 3 Liter enda räckte för tjugofyra timmar vid en genomsnittlig hastighet av 87 mph på Brooklands bara för att säkra en klass rekord. Ytterligare 3 liter under år 1928 drevs av Dudley Froy och blev den första bilen att nå mer än 115 mph över en sträcka på 100 miles på samma plats.