Bentley top of the line i prestanda

Bentley grundades av auto entusiast Walter Owen Bentley, i partnerskap med sin bror 1919 i England. Deras första bilarna gjordes tillgängliga under 1921, ungefär ett år efteråt än väntat införs. Verksamheten var oftast saknar medel som ledde WO Bentley att ta beslutet att söka hjälp av miljonären Woolf Barnato som så småningom ledde detta till Barnato äger företaget och skapa honom ordförande från styrelsen.

Bentley producerade betydande effektivitetsvinster bilar som vunnit raka segrar 1927-1930 vid 24 timmars Le Mans. Woolf Barnato, för närvarande en bilist själv, försökte hålla verksamheten i form även om det innebar att tillämpa de flesta av hans förmögenhet, men de dyra delar och reparera utanför Bentleys kunde inte motstå den goda depression och slutligen marknadsförs till Rolls-Royce 1931.

På Rolls-Royce förvärv av verksamheten, det hade bytt namn Bentley Motors Limited. Den gamla Bentley kunden inte såsom de nya Bentley som det hade varit uppfattas som ett billigare Rolls-Royce eftersom det liknade Rolls-form och exteriör, men ändå, tyckte några av återskapande. Ytterst sjönk försäljningen för varje Rolls-Royce och även Bentley och företaget förvärvades av Vickers.

År 1998 utökades verksamheten vanns av Volkswagen från ett krig bud med BMW, ändå har de två företagen upptäckt ett sätt att tänka på en träffpunkt för båda företagen att ha en roll från tillverkning och behållande handelsnamnet på Rolls-Royce konstruktioner.

För närvarande är en top of the line, betydande prestanda motor high end bil eller lastbil är Bentleys även nu tros vara en av de mest prestigefyllda tillverkarna i världen. Det är dock vistas brukade race på Le Mans Series. Och med tanke på att Volkswagen är den nya föräldern av verksamheten, kan vi förutse att se moderna versioner som kommer ut under Bentley titeln, troligen en hybrid design eller ens en SUV inne den närmaste framtiden.