beslut om att köpa en bil garanti

Oavsett om du köper en ny eller begagnad bil, kan haverier inträffar. Det är alltid en oro för att man skulle kunna få stora problem som motorproblem eller en sändning som stoppar växling, och du plötsligt gräver djupt i dina fickor för pengar att reparera den. Så frågan som uppstår ofta är “Ska jag köpa en förlängd Vehicle garanti?”

Det finns alltid för-och nackdelar. En utökad bil garanti ökar din totala kostnad, men på lång sikt kan det också vara mycket fördelaktigt, särskilt om ett stort genombrott sker.

Ett fordon förlängd garanti är ett avtal mellan ett fordons garanti företag och dig. Det är inte en försäkring även om de flesta människor tänker på det som en. Det är faktiskt den mest lönsamma tjänsten en bil återförsäljare säljer, men det kan också vara mycket fördelaktigt för konsumenten.

När du köper en ny bil får du av tillverkarens garanti. Då, för en viss avgift, kan du förlänga garantin. Om du tenderar att hålla dina fordon längre än perioden för den ursprungliga garantitiden köpa den förlängda garantin kan göra bra känsla. Om du däremot har en tendens att handla dina fordon med några år, skulle köpet av den förlängda garantin förmodligen inte vara till nytta.

När det gäller begagnade fordon, kommer vissa återförsäljare erbjuder en 30 dagars garanti och sedan erbjuda sig att sälja dig en förlängd garanti. Det finns många företag som nu erbjuder utökade garantin på begagnade bilar.

Köpa en förlängd garanti är ett bra sätt att ge dig sinnesfrid. Du kan skydda din investering och din pocket bok från oväntade kostnader.

Utökade garantier brukar erbjuda samma fördelar som din nya bil garanti. Detta innebär att oavsett var du reser inom Nordamerika din garanti kommer att täcka dig. Vissa utökade garantier täcker bara drivlinan, medan andra täcker stötfångare mot stötfångare. Var noga med att kontrollera med din återförsäljare eller läsa er politik.

Som en extra bonus, nästan alla förlängda garantier erbjuder 24 timmars vägassistans. Vägassistans ingår gas droppar, platta förändringar däck, låssmed och bogsering förmåner. Du kan också få fördelar såsom fordon ersättning i händelse av en uppdelning tillsammans med logikostnader.

Arkivering påståenden är en enkel process. Många handlare kräver helt enkelt att du bevisa täckning. Normalt utfärdas ett täckning kort. Om du arbetar med din lokala återförsäljare, är chansen att du är i deras datasystem. På begagnade fordon du vanligtvis måste betala rättegångskostnaderna och sedan skicka räkningen för återbetalning. Olika planer har olika självrisker.

Köp inte din förlängda garantin med enbart priset. Mer betyder inte bättre, men sedan igen billig kan betyda att många reparationer är undantagna så läs det finstilta och läsa hela politiken noggrant innan du skriver på den streckade linjen.

Med så många företag som erbjuder utökad nätet garantin och via återförsäljare, är det viktigt att du är säker på att företaget är seriösa. Om din förlängda garantin kommer från Ford eller GM är det ganska enkelt, men annars kommer du vill vara säker på att du har att göra med ett väl finansierat bolag.

Oavsett om du ska köpa utökad täckning fordonets garanti är verkligen ett personligt val, men god täckning kan vara till nytta. Om det finns en sak är säker, kommer fordonen bryta ner. Det är bara en fråga om när.