bil finansiera – hur man bestämmer bästa emi billån

Tidigare hade bilköpare vara helt beroende av lån officer. Tack vare de olika alternativ vi har dessa dagar, de lån agenter måste konkurrera med varandra för vår bil erbjudanden. Vi har “lånelöfte lån” och “lån på telefon”. Banker längtar efter kunder. Denna artikel kommer att hjälpa bilköpare få bästa EMI på billån.

Bilen finansiera avgiften kan bli hög. Ändå är det bilköpare den som vinner. Förhandling är den bästa trick som man kan spela i spelet bilfinansiering. Friska upp din förhandlingsteknik och du kommer bli förvånad över hur räntan och billån EMI minska drastiskt. Om ett finansiellt agent säger att hastigheten och EMI är fasta, be för chefen. Man vet aldrig, kanske EMI gå ner.

Glöm inte att göra ditt hem arbete. Använd EMI kalkylatorer som finns på de flesta webbsidor billån webbplatser. Beräkna EMI för det belopp du skulle behöva låna som auto lån. Jämför utsläp från så många webbplatser som du kan. Det är lämpligt att senare sänka ner valet att vara fem bil finansiera agenter som erbjuder de lägsta räntorna och de lägsta utsläppen. Var inte glad dock att du har fått det bästa billån. Du måste förhandla om dessa räntor. Även mycket liten mängd sparad i marginalen handpenning och räknas ränta. Det finns tillräckligt många alternativ för en genomsnittlig indisk att få ett billån på vettiga villkor så länge han vet vad man ska fråga efter och bedöma vad som säljs.

Antag att du tar en bil lån på Rs 1 lakh för en 3-årsperiod och EMI på skivor. 3331, skulle det belopp du vill betala i slutet av den treåriga mandatperiod vara Rs 1,19,916. Den extra summa du skulle ha återbetalat över huvudmannen är Rs 19.916. På årsbasis, fungerar på samma sätt ut till Rs. 6638 eller 6,6 procent per år. Detta är den platta räntesats som lånet byrå.

Anledningen till att priset är så bra är att det tar för givet den enkla ränta, vilket inte är lämpligt för vår EMI baserade lån. Schablonbeloppet är tillämpligt, om du får bara betala ränta vid slutet av varje år under tre år och amortera efter tre år.

De flesta billån kommer med månatliga betalningar i form av institut för elektroniska pengar som inkluderar amorterat och räntekostnader. Din huvudsakliga utestående minskar varje månad och den månatliga räntan beräknas på detta minskande balans. Se till att du nöja lägsta EMI för att få det bästa erbjudandet. Men glöm inte räntan.

Idag, bil finansiera agenter erbjuder lån ambetstidar så länge som sju år som naturligt sänker EMI. Emellertid kan sådana billån inte optimalt. Du kan hamna ständigt beroende mer på din bil än det är värt när din bil är depreciera snabbare än du betalar dina lån off. Du kommer inte ens att kunna sälja din bil halvvägs utan att förlora pengar. Sedan kommer den förskottsbetalning straff också. Du kommer bli lyckligare överväger en billigare bil än en längre lån.