bil prisförhandlingar

Det kan vara en hemsk uppgift förhandlar om att köpa en ny bil, ingen som gillar att göra det eftersom det är så tidskrävande, stressande och frustrerande! Mycket få människor faktiskt gillar säljare, men det är ganska lätt att räkna ut exakt vad du ska göra. Du behöver forskning för bakgrundsinformation så att du kan få ett rättvist pris när du köper din nya bil.

Forskning vad priset på bilen ursprungligen var när den först kom ut. Du bör använda det här för att träna återförsäljaren kostnaden, vilket är kostnaden för bilen när handlaren tog det från tillverkaren. Denna kostnad består av återförsäljaren fakturan, och holdback.

Återförsäljaren fakturan är den faktiska kostnaden som återförsäljaren betalar för bilen. Det finns många olika online-resurser som Kelly Blue Book, och Edmunds som alla kan ge mycket användbar information om dealern fakturorna.

Den holdback är rabatten att tillverkaren betalar återförsäljaren när bilen säljs. Rabatterna beror på märke och modell av bilen, det är normalt ca 2-3% av det totala värdet på bilen. Du bör dra denna holdback från kostnaderna för att räkna ut den faktiska kostnaden för bilen till återförsäljaren.

Nu bör du räkna några dolda incitament att återförsäljaren har. Det kan vara svårt att veta om de återförsäljare incitament. Om du känner till någon av de dolda incitament då du kan prata om dem under förhandlingarna.

Återförsäljare tycks be om $ 5000 mer än vad de ursprungligen betalade för bilen, har de att ta sin del av detta, men även så $ 5000 är lite brant! Använd de populära fordonsindustrin webbplatser och forskning exakt hur mycket det kostar, kommer denna siffra vara mycket användbart vid förhandlingar.

Nu är du redo att föreslå ditt erbjudande till återförsäljare, är det alltid en svår situation och det kan förvärras av din finansiella ställning. Du bör försöka att börja på ungefär $ 4000 mindre än det pris som annonseras. Få återförsäljare kommer att lyssna på detta, men låt dem höja priset lite, men det de fortfarande inte vill sälja till det priset sedan gå vidare.

Vissa säljare har att gå till sina chefer att be om tillstånd om ett visst pris. Detta är bara en försäljning taktik. Gör dem medvetna om att du bara vill prata med en person om ditt erbjudande.

Många garage gör också du väntar en mycket lång tid innan de faktiskt kommer att berätta deras slutliga beslutet. Om du inte är medveten om detta då det kan ta dig ut. Se till att du är beredd på en lång väntan, i själva verket försöker ta lite material att läsa!

Ibland återförsäljare har en lömsk vana av reklam ett mycket lågt pris, och när du faktiskt får det de höjer priset. De kan göra detta genom att lägga på massor av extramaterial, eller bara vara orimligt. Aldrig acceptera detta, oavsett hur liten prisuppgången är.

Det är inte möjligt att förhandla om alla bilar, om de är mer populärt då det är mycket svårare att få en rabatt. Om du har provat ett antal olika återförsäljare, men ändå få samma pris, då kan du lika gärna gå för det.