bilbatteri rengöring görs enkelt

Har du någonsin gå att få fart din bil, och märker att du knappt kan se ditt batteri under alla gunk? Denna “gunk” är faktiskt batteriet korrosion, som bildas av syrakondensation. Eftersom detta är bildad av syra, kommer en grundläggande kemisk lösning städar susen. Batterisyra är faktiskt mycket lätt att rengöra undan med ett gemensamt hushåll objekt-bakpulver! Men ändå, måste försiktighetsåtgärder följas. Denna artikel kommer att informera dig steg för steg hur man rengör batteriet samtidigt trygg.

Först måste du samla in förnödenheter för detta projekt. De flesta av dessa artiklar som du kanske redan har i ditt hem.
Skyddsglasögon
Box bakpulver
Justerbara tänger med isolerade handtag
Skruvmejslar med isolerade handtag
En liten, hård borste (en gammal tandborste kommer att fungera fint!)
Blandade små obestämd och box skiftnycklar
Liten metall eller plast skrapa
Särskilda batteridrivna verktyg, bland annat en kabel avdragare och kabelsko borstar rengöring
En kalkon baster eller liten tratt
All-purpose rengöringsmedel i sprayflaska
Svamp eller rena trasor
En källa med gott rent vatten, såsom en trädgårdsslang eller en stor hink och svamp
Gummihandskar för att skydda händerna

Det finns några säkerhetstips att tänka på när man reser sig redo för att rengöra batteriet. Först av allt måste du skyddsglasögon och handskar ska användas för att skydda dina ögon och hud från svavelsyra som kan dröja kvar i korrosion insättningar. Dessutom, kan detta material äta bort på bilens lack, så håll den borta från det också.

Eftersom mängden smuts och korrosion på batterier kan skilja sig från varandra, kommer batteriet städning varierar, så några av stegen nedan kan eller inte kan behöva utföras. Ibland, för att grundligt ta bort svår korrosion och smuts, kan du ens behöver ta bort batteriet från fordonet.

Först, skrapa bort eventuella vita eller grönvita korrosion inlåning med hård borste eller små metall eller plast skrapa. Nästa, använd lösning av bakpulver blandat med vatten, ungefär en rågad matsked till varje liter vatten. Noggrant tillämpa den på utsidan av batteriet och dess kabelanslutningar med kalkon baster eller liten tratt. Sedan kan du använda din pensel för att arbeta bakpulver lösning i kraftigt korroderade områden. Om du upptäcker att de kabelklämmor eller terminaler dåligt korroderade på batteriet, kan du koppla bort dem för enklare rengöring. För detta kan du behöva använda en tång, diverse nycklar och ett litet batteri kabel avdragare för att koppla bort dem. Du bör koppla bort den negativa först, följt av det positiva.

Använd sedan dina skrapor batteri kabel eller borste för att ta bort rost från terminalerna, batteri inlägg och håll ned klämmor och konsoler. Spola dessa delar med din bakpulver lösning för att befria dem från varje spår av korrosion. Efter detta, tvätta utsidan av batteriet, ändarna kabel och den nedhållande delar med ett flytande rengöringsmedel i en sprayflaska. Efter det, använd en svamp eller trasa för att få bort eventuell kvarvarande smuts eller fett. Efter allt är ren, torka av batteriet och alla dess delar med en torr trasa eller duk.

Det sista steget är att bara installera någon del som togs bort och dra åt allting så det är säkert. Anslut batteriet med pluskabeln först. Du är klar! Du är batteriet är nu säkra och rena.