bildelar, isuzu kall luftintag

ICEHOTEL i Sverige är känt över hela världen för sin svalka. Den tillfälliga Hotellet är tillverkad helt i vad annat än is. Det ligger nära byn Jukkasjärvi, Kiruna i norra Sverige. Det är där Saab kommer att hålla sin Saab Ice Experience som en del av biltillverkarens firandet av deras 60 år i bilbranschen. En av höjdpunkterna i evenemanget är Saab 9-3 Cabriolet, som är vald att vara innesluten och visade upp i en is garage. Konvertibeln kommer att vara is-bunden till slutet av den händelse som kommer att vara den 16 mars i år.

Saab 9-3 Cabriolet är i sig tillräckligt kallt även utan isen som omger det. Saab har konstruerat denna open-top tekniskt underverk att ge sina förare en känsla av lyx. Utförandet av konvertibla är också en av de finaste i branschen. Dess säkerhet är också en av ett slag. Den över hela värdet av denna bil i termer av “svalka” är precis lika cool som isen byggt runt det, och kanske lika kall som luften får när du skriver en motor via en Isuzu kallt luftintaget systemet.

Saab valde 9-3 cabriolet som en av sina främsta attraktioner på grund av sitt engagemang för utveckling och användning av alternativa bränslen samt en hyllning till deras kultur och livsstil. Enligt Marie Larsson, Saab Händelse Projektledare, “Snö och is är centrala delar av skandinavisk natur, så det var ett naturligt steg för oss att anta detta tema för vårt Cabriolet, den ursprungliga bilen för alla årstider. Sverige har också en stark tradition för miljövård. Till exempel, är isen som används för att bygga detta hotell en förnybar källa som återvinns varje år när det smälter och återvänder till floden. På ett liknande sätt, våra Saabs BioPower-motorer kan köras på bioetanol, ett förnyelsebart bränsle med en kraftigt reducerad CO2 påverkan. ”

Saab 9-3 är innesluten i en is garage gjord av 60 isblock. Garaget i sig väger ca 30 ton. Allt detta isen kommer från en av Europas renaste floder, Torneälven. De uppskattningsvis 500 personer som kommer att närvara vid Saab Ice Experience kommer att få chansen att inte bara förundras över den 9-3 Cabriolet inneslutas i is men också förundras över krångliga och härligt byggt ishotellet. Bilen, förresten, rapporteras vara synlig från så långt som en kilometer bort. Den blå färgen på konvertibla lyser igenom isen och ger en helt ny innebörd till begreppet norrsken.

ICEHOTEL började när ett parti av japanska iskonstnärer besökt området där hotellet byggs varje år och skapat en utställning av is art. Året därpå höll Janot Derid, en fransk konstnär också en utställning i en igloo i samma område – utställningshallen är där några av besökarna tillbringar sina nätter när du besöker platsen. De var de första “gästerna” på hotellet. Från och med då, tog idén om att skapa ett hotell gjort av snö utanför och den infrastruktur som sedan presenterades på tidskrifter, tidningar, tv och andra medier. Detta gjorde ishotellet mycket känd och har sedan dess fått en hel del besökare varje år. Saabs val av plats för sin Saab Ice Experience kan inte vara mer passande.

Hela hotellet är gjord av snö och is, även glasen används på baren är gjord av is. Hotellet har 80 rum för sina gäster, har en bar, en reception full av isskulpturer, och ett kapell.