bilförsäkring för unga förare förklarade

Byt ditt fordon: Få unga förare har råd att äga en dyr eller kraftfull bil. Den bil som du kör kommer att vara en av de främsta influenser på din premie, så titta på försäkringskoncernen av en bil innan du köper. Grupperingen strukturen går från grupp 1 till grupp 20, och helst du vill köpa ett fordon som faller inom de första fem grupperna. Rädda dig själv pengar genom att få offerter för varje bil du tittar på innan du gör ditt beslut.

Bedöm din plats: I vissa områden i Storbritannien du är mer benägna att få din bil stulen eller bli inblandad i en olycka. Bil försäkringsbolag är medvetna om detta, och din premie kommer att höjas. Håll det så lite som möjligt genom att montera ett larm och en startspärr till din bil, och genom att hålla din bil i ett garage över natten.

Ta en extra test: håller en Pass Plus examen kan avsevärt minska din premie bilförsäkring. Ett godkänt Plus kurs kostar ungefär? 120 och kan spara upp till 20 procent på din försäkring.

Pay as you go: Om du är mellan 18 och 21 bör du överväga pay as you go försäkring. Erbjuds av leverantörer som Norwich Union, gör det du betalar bara för de miles du kör. Systemet fungerar genom en GPS svart låda monteras på din bil, och kan spara unga förare med låg körsträcka betydande belopp.

Shoppa runt: Precis som äldre förare, kan unga bilister få bra erbjudanden genom att jämföra offerter. Det bästa stället att börja är online? särskilda leverantörer som Auto Direct erbjuder billig bilförsäkring, liksom de prisjämförelsesajter.