bilförsäkring sparande – vad har ditt hem med saken att göra det

Vad har ditt hem att göra med min bil försäkring? Är det verkligen möjligt att jag förlorar en massa pengar bara på grund av där jag bor? Även om detta kanske inte är självklart för många människor, kan du verkligen spara en bunt om du förstår effekten av din vistelseort på din bilförsäkring och hur det påverkar det.

Du vet mycket väl att försäkringsbolagen be om din bostadsort och förmodligen din arbetsplats beroende på omständighet. De gör det av flera skäl. Bland dessa skäl är det faktum att de vill veta graden av risk i samband med ditt område.

Bor du i ett red light district? Om du gör, då din premie kommer att vara mycket högre än någon som bor i ett område som är mindre benägna att brott. Däri ligger problemet …

I kartlägga områden, måste det finnas en linje mellan områden baserade på polisregister. Genom ett försäkringsbolags kartläggning, kan din gata falla in i ett högriskområde. Vad är så roligt med detta är att nästa gata till din kan tillhöra en helt annan riskzon – En lägre riskzon.

Så, ska du göra klokt i att kolla innan handpenningen för ditt hem. Detta hus kan få dig att betala ett par tusen dollar extra i din bilförsäkring under åren.

Men vad händer om du redan är i en så hög risk område om än oavsiktligt, är det ett sätt att pressa ut avsevärda besparingar? Lyckligtvis finns det ett sätt för alla att göra sådana besparingar bilförsäkring.