bilindustrin nedskärningar drabbade regionen hårt

Bilindustrin kräver alltför mycket från biltillverkare. Den aldrig sinande variation och kriser svärm branschen som svampar en regnig säsong. Och biltillverkare måste agera på dem snabbt för att hålla på och fortfarande vara i spelet. Chrysler-koncernen, för en, räknar med att eliminera cirka 1.000 white-collar jobb som en del av sin stora omstruktureringsplan. Denna information avslöjades av personer med insyn i planen.

Den sju procent snittet i tjänstemän leden kommer att vara ett komplement till över 10.000 tim-jobb som sannolikt kommer att tas bort i toppen till botten översyn av underpresterande amerikanska enhet av den tyska biltillverkaren DaimlerChrysler AG. Enligt källor kommer omstrukturera planen dubbad som “Project X” vara slashing Chryslers 14.180 amerikanska löntagare, ca 1.000 positioner.

När han tillfrågades om hemligheten omstrukturera planen, sjönk en Chrysler talesman att kommentera. Emellertid är den nämnda planen beräknas vara avslöjad av Tom lasorda, Chrysler vd, denna kommande onsdag. “Vi kommer inte att kommentera det,” sade Michael aberlich av Chrysler. “Tom gör tillkännagivandet om vad som kommer att ingå i omstruktureringsplanen på 14.”

Chefer på Chrysler huvudkontor i Auburn Hills meddelade att deras avdelnings budget för 2007 har återkallats i väntan på nedskärningar. “Nästan alla Chryslers 14.180 US avlönade anställda arbetar i Auburn Hills och andra anläggningar i Michigan,” sade David Elshoff av Chrysler. White-collar jobb i företaget har kontinuerligt krymper. Elshoff lagt Chrysler hade nästan 19.000 vita arbetare vid utgången av år 2000.

Chrysler rapporterade en projicerad $ 1200000000 förlust förra året. Detta faktum är den främsta orsaken till de senaste white-collar nedskärningar. Analytiker sade att i nedskärningar strategier, löntagare är ofta sårbara på grund av sina lönecheckar och bristen på skydd genom fackliga avtal. “The white-collar går först”, säger Kenneth Dalto, en oberoende omstrukturering konsult i Farmington Hills. “Det är vad de kallar lågt hängande frukt. Du kan plocka dem lätt.”

Dieter Zetsche, Chrysler s ordförande, har för avsikt att omvandla företaget till en mindre mer-effektiv biltillverkning som kommer att fungera som mäktig konkurrent på den amerikanska bilmarknaden. “Project X” kräver samarbete inom fordonsutveckling mellan Chrysler och Mercedes-Benz. Men, sade aftermaths av omstrukturering planen inkluderar nedläggningar, shift eliminering och skadliga personalnedskärningar.

Till skillnad från General Motors Corp och Ford Motor Co, är Chrysler erbjuder inte företagsköp och förtidspensioneringar till sitt fackligt organiserade arbetskraften. Istället kommer bolaget att erbjuda paket pensionering incitament till timanställda på utvalda monteringsanläggningar och andra platser tillverkning i USA och Kanada.

GM och Ford kämpar hårt för att klara av kriser bilindustrin. Bortsett från nedläggningar och uppsägningar, har biltillverkare släppt en mer kraftfull lineup att kringgå flödet av fordonsindustrin händelser. GM stil, Chevy bromsar, Ford motorer, Volvo prestanda delen, och hela sortimentet av de två auto jättar är betydligt uppgraderas för att klara på kortast möjliga tid.

Källor känner till planen tillade att det interna målet är att trimma cirka 10.000 tim jobb från 60.000 fackligt positioner i företaget, och minska produktionskapaciteten för att matcha dess krympande marknadsandel. Chrysler avser att erbjuda fackföreningsanslutna arbetarna en kontant betalning på $ 50.000 eller mer, plus en kupong som kan sättas in mot köpet av en Chrysler fordon.

En analytiker sade Chryslers nedskärningar inte kommer att vara lika dramatiska som de vid GM och Ford, men ändå smärtsamt. “Ford och GM har gått igenom några gut-vridande förändringar och vi tror inte att det som händer på Chrysler kommer att vara nästan lika drastisk,” sade David Kudla av stöttepelare Capital Management i Grand Blanc. Kudla tillade “Det kommer inte allt hända på ett ställe,” sade han. “Det kommer att spridas i hela organisationen. Det är en naturlig del av processen.”

Neddragningen beräknas omfatta locket en monteringsfabrik i Newark, Del, och en motorfabrik i Detroit. Shift sänkning kommer sannolikt att påverka Jefferson North fabriken i Detroit, en pickup anläggning i St Louis, Missouri, och växter montering ligger i Windsor och Brampton, Ontario.