bilkörning trött

Allt som krävs är en bråkdels sekund av att du inte tittar på vägen att bli inblandad i en kör olycka. Detsamma kan sägas om alla som inte fokuserar sin fulla uppmärksamhet på körningen. Tänk om alla förare där ute som kör samtidigt ständigt distraherad. De går igenom dagens lopp väva in och ut ur körfält, kör rött ljus och inte stanna vid stoppskyltar antingen för att de har barn i bilen som är störande dem eller för att de har något annat på gång (Dvs mp3-spelare, radio, GPS, etc.) som är lika störande. Detta är inte att säga att alla radioapparater och andra former av underhållning bör förbjudas inom fordon. Snarare, vad som ska hända är att förarna ska utöva bättre vetande när de kör på vägen.

Träning bättre dom innebär att ha ett åtagande att vilja köra bättre att vilja kunna stanna fokuserad medan på vägbanan samt att se till att du vill skydda dig själv och andra som kan rida med dig från att engagera sig i vad som skulle kunna möjligen betraktas som en dödsolycka. När du vet att du kommer att gå ut på en tur någonstans, se till att du är vaken och alert. Detta är särskilt viktigt om du planerar att resa på natten eller om du är redo för en lång bilresa. När du kör i din bil, hålla den inre temperaturen vid en temperatur som inte är för varmt men inte för kallt. Ju varmare inre temperaturen i bilen, desto mer bekväm kommer du att känna. Det kan även göra dig så bekväm att du hittar dig själv att bli groggy eller trött.

Förvandla din radio ner till en rimlig nivå så att du kan höra om ett utryckningsfordon närmar sig eller om det finns någon annan form av nödsituation är på väg din väg. Du vill vara säker på att du är i en position för att kunna fatta snabba beslut och reagera snabbt om det behövs. Alltför ofta är människor distraherad eftersom deras radioapparater dök upp så högt att det hindrar dem från att veta vad som händer omkring dem. Nästa gång som du kör bredvid någon som uppenbarligen inte uppmärksam på vad som händer, gör det smart sak och antingen gå runt dem eller sakta ner för att låta dem komma till varhelst de går. Det sista du vill göra är att köra bredvid dem, eftersom det inte finns något att berätta när de kommer väja av vägen eller in i dig. Om du verkligen är orolig någons körning, spela in deras registreringsnummer och bilmärke och ringa polisen för att varna dem. Du kan bara avveckla rädda någons liv