biluthyrning är den nya budgeten sättet att resa i Storbritannien

Om du funderar på att gå på en budget semester i år leta längre än Storbritannien. Många människor känner att de behöver en semester utomlands, men åker på semester betyder inte nödvändigtvis att du måste lämna landet. Det finns över 2.000 fantastiska brittiska och Irland destinationer rätt på tröskeln. Edinburgh, London, Cardiff och Glasgow är några av de mest populära destinationerna.

Bekväm resa via billig hyrbil innebär att konsumenterna kan semester utan att behöva gå över budget. Andra fördelar med hyrbil är:

* Att komma till och från destinationen dörr till dörr utan att behöva oroa sig för överföringar och bära bagage från flygplatsen, tågstationer eller tränare står etc.
* Inga extra resekostnader för överföringar dvs taxi och buss biljettpriser
* Möjlighet att använda hyra bil för att få ut och omkring medan semestra dvs att ta in de platser och besöka populära turistmål

Dessutom har de flesta människor tror att istället för att köpa en bil för den udda resan, kan hyrbil vara en mer kostnadseffektiv lösning, eftersom de skulle kunna göra besparingar på saker som underhåll av fordon, MOT, försäkring samt vägskatt.

Men beroende på omständigheterna, kan hyrbil vara inte det lämpligaste alternativet eftersom det finns flera andra saker att tänka på. Dessa inkluderar poster som ingår i det avtal till exempel bilen hyr och bilen byråer hyra ansvar försäkringsskydd för olyckor eller haverier, förare försäkringar, villkor för fordonets användning samt hur och när att återlämna fordonet.

Ytterligare avgifter som uppstått till bilen hyr kunde inkludera extra förare avgift, förhand-bokning villkor, trängselskatter, eventuella förseningsavgifter avkastning om tillämpligt, omsättningsskatt, veckovis / skattesatser helgen och körsträcka avgifter etc. Dessa kan eller inte kan redovisas som en del av specialerbjudanden och rabatter som biluthyrning byråer erbjuder.

Men eftersom det är en så hög konkurrens på biluthyrning marknaden, är det tillrådligt att konsumenterna leta efter det bästa, inte bara på internet utan också via telefon samt att se vad andra erbjuder organen är villiga att ge.