bilverkstäder santa maria undvika katastrof hur du behålla din kylsystem

bilverkstäder santa maria
förhindra katastrofer behålla ditt kylsystem
Ett område av Auto Service som ofta förbises är fordonet, AOS kylsystem och denna försummelse kan leda till katastrofala följder. Det finns ett par anledningar till varför ordentlig service och underhåll av kylsystemet är så viktigt. Det första skälet är det faktum att bilar i dag tenderar att vara konstruerad, Äúon kanten, AU med väldigt liten marginal. Detta gäller särskilt för kylsystemet. I ett försök att lätta vikten på en bil, göra dem mer energieffektiva, och öka gas körsträcka, allt mindre. Kylsystem idag innehar cirka hälften av kylvätska som bilar gjorde för många år sedan. Moderna radiatorer är också mycket mindre och lätt vikt, så det finns mycket mindre utrymme för misstag. I gamla dagar bilar kan ha så mycket som hälften av radiatorn inkopplad och ändå fungera bra, men att, AOS inte fallet idag. I själva verket med några bilar i dag, om de får så lite som en kvart låg på kylvätska de kan överhettas. Allt måste vara perfekt för att systemet ska fungera korrekt.

Ett annat problem är den trend mot förlängd livslängd kylmedel. Alla tillverkare idag, i ett försök att bli mer miljövänliga, installerar Extended Life kylmedel som förmodligen don? T behöver bytas lika ofta. Faktum är att vissa tillverkare don? T rekommendera ändra dessa kylmedel upp till 150.000 miles. Detta kan fungera bra i laboratoriet, men det spelar? T fungerar så bra i den verkliga världen. Vid normal drift, kylmedel tenderar att bli surt med tiden. När detta händer, och du har en sur vätska i ett kylsystem det börjar att inrätta en process som kallas, Äúelectrolysis, AU som kan göra en hel del skador på din motor och andra delar. En av de första komponenterna som kan skadas av denna process är värmaren kärnorna. Dessa enheter har den tunnaste metall i en bil. Reparera och eller byta värmeelement kan vara väldigt dyrt, bara be en av dina vänner som har varit tvungen att ha den här reparationen klar. Och om denna del har påverkats, är chansen att andra komponenter bryts också. Den huvudsakliga radiator i bilen kan också skadas på grund av en sur kylmedel. Byta en radiator i en bil är också en dyr reparation. Huvudet packningar är ett annat område som kan påverkas negativt av denna process. I fallet med en topplockspackning, äter elektrolysen bort på aluminiumytan hos cylinderhuvudet som förstör tätningsytan. När detta händer packningen kan inte längre upprätthålla tätningen och det blåser. Om detta händer kommer det att finnas en dyr reparation jobb i butiken. Även kylsystemet slangar kan ätas bort av elektrolys problemet. En slang kan se helt bra från utsidan, men insidan kan urholkas, och om en slang blåser det kan också leda till en större reparation.

Medan tillverkarna don? T rekommenderar byte av kylvätska för 150.000 miles, kommer en bra bilverkstad har förmågan att testa kylvätska för surhetsgrad. Om det är utanför toleransen det kan spolas och ändras innan det blir ett problem. Denna tjänst är mycket, mycket billigare än att reparera en trasig topplockspackning. Se till att din mekaniker kontrollerar surhetsgrad på din kylvätska när du har en rutin tjänst som utförs på ditt fordon. Det tar bara en minut att sticka en teststicka i kylvätska och din mekaniker kan visa er resultaten. Denna enkla test kan spara dig mycket pengar.