BMW 5-serien blir interiör uppgraderingar från Johnson Controls

BMW, med sin början i linje BMW Performance chip gjorde något mer till sin 5-serie det gjorde inte bara göra om serien men det är också uppgraderat sin interiör. Den bayerska bil automaker har sökt expertis Johnson Controls, en av världens ledande leverantörer av fordonsindustrin inre system, elektronik och batterier.

Johnson Controls har lämnat BMW 5-serie med en utvecklad helt nya dörrpaneler. Den använder sig av innovativa maskiner och process som gör det möjligt att ansöka om den första gången en tvåfärgad folie till en enda komponent substrat gjorda av naturliga fibrer. Denna nya process säkerställer en kostnadseffektiv produktion och hög finish.

För närvarande de tvåfärgade komponenter av bilinredningar uppnås genom att producera flera delar innan appliceras på varandra. Denna process är inte perfekt och blad sömmar och luckor synliga plus det gör det också svårt i vissa fall att följa strikta viktbegränsningar även om det inte är det så med BMW 5-serie.

De inre uppgraderingar göras på BMW 5-serie har visat sig vara en utmaning för ingenjörer. Det liknas vid presentpapper med ett symmetriskt objekt med randigt presentpapper papper och se till att linjen skulle hamna parallellt och även längs kanterna. Bortsett från detta, är filmen sträcks när det appliceras på underlaget, vilket vanligen förvränger linjen färg avgränsning och när detta händer ytterligare ansträngningar krävs för att föra filmen tillbaka till färgen avgränsning och filmen till sin rätt inriktning. För att säkerställa en högkvalitativ finish och harmonisk totala effekten, måste exakta toleranser iakttas speciellt där de två färgerna möts på dörrpanelerna.

Johnson Controls använder sig av en helt automatiserad produktionsprocess, verktyg och förskott maskiner för att säkerställa att färgskiftning demarkationslinjerna stanna inom de exakta toleranser vid alla tidpunkter.

BMW 5-serie i produktionen på Kina
BMW 5-serie som är närvarande i produktionen på den kinesiska BMW-fabriken i Shenyang är också utrustad med den innovativa dörrpaneler från Johnson Controls. Företaget ska också leverera åtta-tums skärm för baksätet för lång hjulbas version av BMW 5-serie som också produceras i Kina. Johnson Controls kommer också att ge den integrerade HomeLink garageportöppnare världen som tillvalsutrustning.

om BMW
BMW är en förkortning för Bayerische Motoren Werke, som när översatt på engelska betyder bayerska Motor Works. Det är ett oberoende tyskt företag och tillverkare av bilar och motorcyklar. BMW är också moderbolag i MINI och Rolls-Royce bilmärken, och var tidigare ägare till Rover. Företagets slogan är “The Ultimate Driving Machine”.