BMW dieselmodeller som skall göras tillgängliga för US marknad

De stigande priserna på bensin i USA har tvingat ett stort antal bilister att vända ryggen på bensinslukande fordon. Dessutom är biltillverkare utveckla bränslesnåla fordon för att minska landets beroende av importerad olja. Efterfrågan på bränslesnåla fordon är tydligt på efterfrågan på hybridbilar. Dessa hybridbilar är utrustade med en elmotor för att hjälpa en bensinmotor producera en större mängd energi utan att behöva lägga till den förvärrade problemet med föroreningar. Eftersom motorn är inte den enda källan till makt, kan bilister spara på sin bränsleförbrukning. Denna teknik är dock inte det enda sättet för bilister att minska mängden pengar som spenderas på bränsle.

En annan motorteknik som har vunnit mark på den europeiska marknaden är dieselmotorn. Denna typ av motor har införts tidigare i USA trots att allmänheten har förlorat intresse för användningen av sådana motorer på grund av mängden av emission som det avger. Men utvecklingen inom fordonsindustrin är konstant och ett resultat av detta är födelsen av en dieselmotor med sitt varumärke högt vridmoment men med mindre utsläpp. I själva verket är användningen av dieselmotorer så allmänt accepterat inom den europeiska marknaden som lyxbilar nu även anställa dieselmotorer. Även om användningen av dieselmotorer har blivit populärt i den europeiska regionen, i USA, är användningen av motorn bara långsamt uppmärksammades av bilismen allmänheten.

För att ytterligare främja användningen av dieselmotorer som är mer miljövänliga i dag, meddelade BMW att de kommer att sälja dieseldrivna bilar i USA nästa år. BMW vd Norbert Reitholder meddelade att: “Nästa år kommer vi också att erbjuda våra dieseldrivna fordon i USA – ett steg i att skydda miljön”.

Användningen av dieselmotorer kommer att bidra till skyddet av miljön, eftersom med hjälp av dagens teknik, är utsläppen av växthusgaser minskar. Detta är långt ifrån det rykte den senaste generationen dieselmotorer som var kända för att producera svart sot och är känd för att producera för mycket buller under drift. Men med tillkomsten av teknik, har bättre filter utvecklades för att fånga de växthusgaser som produceras i förbränningsmotorn. Dessa filter är så effektiva som EBC kuddar Greenstuff bromsdata i stoppa ett fordon.

Beslutet av den europeiska biltillverkare för att marknadsföra sina dieselmotor-utrustade fordon i USA är en stark acceptans hos allmänheten för de nämnda fordonen. I själva verket sålde 40 procent av det totala antalet BMW-bilar förra året är utrustad med dieselmotorer. BMW hoppas att graden av acceptans i Europa för dessa dieseldrivna fordon kommer att vara samma på den amerikanska marknaden.