bmw till delar källa auto från Indien

Liksom flera andra globala auto majors, tyska lyx biltillverkaren BMW kommer att köpa auto komponenter från Indien. Bolaget kommer att upprätta sitt internationella inköpskontor i New Delhi för att upphandla sitt världsomspännande hjälpapparater krav.

“Vi kommer att bygga upp en internationell inköpskontor som kommer att ledas av en utsänd för att ta hand om sourcing komponenter för BMW: s globala verksamhet,” BMW Indien VD, Peter Kronschnabl, sade i tisdags. Kronschnabl lagt den föreslagna internationella inköpskontor kommer att tas i drift i augusti i år och kommer att vara oberoende av bolagets inköp enhet vid Chennai som vänder sig till sin Indien verksamhet.

Kronschnabl tillade: “När sourcing laget kommer till Indien, kommer de att studera vilken typ av komponenter som skall anskaffas härifrån.” BMW Indiens köp enheten och den internationella inköpskontor är utformade för att arbeta individuellt, i tandem eller i grupp för att skapa mest genomförbara tillvägagångssätt beroende på produkterna. Han avböjde att ta ett samtal på den kvantmekaniska komponenter att BMW var ute efter att källan från Indien säger att det var för tidigt att kommentera. Han avslöjade inte outsourcing mål, men sa att vissa IT komponenter som anskaffas från Indien.

Kronschnabl lagt en studie är på att ta reda på möjligheten att lansera Mini. Trots det är en “liten” bil, skulle Mini inte komma billigt – hemma i Tyskland, det kostar runt Rs 10 lakh, så import till Indien som cbu skulle blåsa sitt pris till Rs 18-20 lakh sortiment. Detsamma är fallet med 7-serie bilar, som också är i super premium fästet.

Den lokalt monterade 3-serien, omvänt, är prissatt mellan Rs 26,7-32 lakh, medan för 5-serien skulle kosta Rs 37-42 lakh. Den 3-serien kommer fortfarande vara utrustade med banbrytande funktioner som de förbättrade BMW bränslefilter, motorer och kylare samt dess gåtfulla aura.

Den tyska biltillverkaren hade reviderat sina försäljningsmål för 2007 i väntan på den positiva respons på sitt nyligen lanserade 3-serie Sedan från Chennai fabrik. Försäljningen hade siffran reviderats från cirka 1.000 bilar initialt till 1.200 enheter i Indien under kalenderåret som företaget planerade att rulla ut sina `5 seriens modeller från Chennai fabriken i juni, sade Kronschnabl.

BMW har märkt 2007 som “Year of India” inom hela koncernen, och inte utan anledning. Den europeiska stora har inrättat en monteringsfabrik i Chennai varifrån den producerar 3-serien och 5-serien sedans, begå € Investeringen på 20 miljoner i processen. Men fler företag är på väg.

“BMW är inriktad på Indien och vi tror att denna marknad har mycket god potential. Vi utvärderar Indien för vår mini-och 7-serie bilar för tillfället. Med premiumsegmentet förväntas växa i god takt, vi tittar på att utöka BMWs närvaro här, “Kronschnabl noterade. BMW nu tänker upprampning komponentinköp från Indien som utvärderar den kommersiella genomförbarheten för sin berömda Mini och 7-serie bilar.