britain släpar i användningen av biobränsle teknik

Enligt Saabs brittiska chef, är Storbritannien släpar efter vissa andra europeiska länder när det gäller användningen av ny biobränsleteknik. Jonathan Nash, säger Saabs VD att regeringen bör sända ut starka signaler för att ge förtroende till bilister och andra aktörer inom den framväxande sektorn.

Han tillade också att i Sverige till exempel nya och renoverade tankställen var endast beviljas med bygglov om de lagras E85 som tillverkas med hjälp 85 procent etanol. Resultatet av en sådan rörelse var utestående eftersom bilister kunde nu köpa bränsle på mer än 800 orter. Jämföra detta till Storbritannien där bioetanol är endast tillgänglig på 15 Morrisons tankställen.

Mr Nash har vidare anfört att bilar avsedda att fungera på E85 vinster 20 procent ökning av effekt och en 30 procent ökning i vridmoment jämfört med dem som körs på traditionellt bränsle. Fordon som drivs med biobränslen kan fortfarande använda bensin när det behövs. En annan fördel med att använda biobränslen är att folk kanske kan använda det i bilar med mindre motorer.

Mr Nash var också mycket glad över att kunna meddela att försäljningen av Saab-modeller med biobränsle teknik har hoppat till 85 procent av den totala produktionen från den dag då den lanserades i Irland och Sverige i mindre än 12 månader. Han sa, “Konsumenterna är beredda att göra” rätt “val när erbjuds de rätta verktygen, men regeringen har att erbjuda en hållbar, långsiktig ram. LPG (gasol) dödades av regeringens politik, är det nu död teknik. Det finns inga nya bilar byggda med originalutrustning för gasol. ”

Vad är nytt på Saab?
Saab producent av mycket kända Saab koppling har varit igång sitt “Saab Summer Challenge” provköra säljfrämjande kampanj där det ingår en del av automaker populära modeller såsom 2007 9-5, 9-3 SportSedan, och 2007 9-7x SUV.

2007 9-5 sägs ha mer standard hästkrafter än BMW 525i och Audi A6 V6 medan 9-3 SportSedan påstås ha en totalt sett högre säkerhetsnivå jämfört med Volvo S60.

Dessutom, enligt Kiplinger personliga Finance, 2007 9-7x jämfört med någon SUV som omfattar Toyotas Lexus GX 470, sägs att publicera det bästa andrahandsvärde.

Saabs bilar har genomgått olika tester på kvalitet, säkerhet och hållbarhet, och de har kommit igenom med flygande färger.