bromsassistans av mercedes benz ansöker bromsarna på ett enkelt och säkert

När du försöker stoppa en bil i en nödsituation, kommer 20 meter eller mer berätta skillnaden mellan en total huvudet på krasch och en fender splurge. Ingenjör projektledare för Mercedes-Benz Manfred Steiner, sade att hans innovation av nya break Assist kommer att leverera de kommande 20 fot.

Under perioden från slutet av 80-talet visade forskare från Mercedes-Benz att förare gör svagt i akut bryta. När du trycker ner bromspedalen, trycker de det svårt riktigt snabbt. Olika antal förare trycker det tre gånger snabbare än det normala sättet att bryta-men hamnar utan en tillräcklig mängd kraft. Steiner förklarade att den första förflutit andra bara kommer att skapa en reflex reaktion. Direkt efter det, kommer föraren att känna hur bilen saktar ner när den pressar hårt. Strax efter, kan det vara för sent att hamna säker. För att undvika onödiga omständigheter, hade Mercedes-Benz har beslutat att ta fram ett system som kan upptäcka akut bryta och ger den största kraften till bromsarna snabbare än vad som kan föraren göra.

Den bryter systemet kan upptäcka om föraren trycker ner bromsen hastigt som kommer att leverera tillräckligt med kraft för ett fullt stopp. Steiner tilldelas hans team av ingenjörer för att lägga till elektronik till detta bryta systemet för att uppnå en enkel och säker enhet och breaking. Steiner och hans team improviseras då booster mekanism som ger en ökning av kraften på förarens fot på att trampa på bromspedalen. Boostern har två kamrar, både vakuum och en rörlig panel ansluten till raster. Det händer när en förare satt sin fot och skjuter in i brottet pedaler, kommer ventilen att öppna och kommer att tillåta luft att fylla i att driva skiljeväggen in i den andra kammaren. Den kommer att producera en mycket starkare tryck, vilket gav en ökning kraft på bromsen.

Mercedes-Benz är nu installerar Brake Assist till alla sina 1999 bilmodeller. Mercedes-Benz har också producerat bromsservon som kommer att minska 45 procent av stoppsträckan för genomsnittlig förare när i nödsituation paus. Det kan minska 20 meter bort nödstopp-åtgärder nästan som längden på en bil. En kort längd, men kan rädda liv. 368