Buick Enclave presenterar stark konkurrens

Som General Motors försöker vända runt sin fäktande Buick division, har det injicerat sitt sortiment med en ny lyx crossover SUV i form av Buick Enclave. Nämnda full storlek crossover är det senaste tillskottet till den allt mer konkurrensutsatta segmentet crossover SUV i USA auto marknaden.

En av de starka försäljningsargumenten för Enclave är dess förmåga att bekvämt rymma upp till sju passagerare. Bland dess konkurrens är redan etablerad modell Acura MDX som har fått en rekommendation från Consumer Reports. Lexus RX350 är också en av de tuffaste tävlingarna för enklaven och det också fick en rekommendation från Consumer Reports. Audi Q7 och Volvo XC90 är dess mest framgångsrika europeiska rivaler.

Men medan den lyxiga crossover-segmentet är fylld med etablerade modeller är Enclave bjudet att sätta ett riktmärke i sin klass. Dess inre utrymme kompletteras av dess skarpa hantering som är en mycket bra förbättring jämfört med tidigare Buick bilar.

Enligt tillverkaren är det bagage kapacitet Enclave 18.9 kubikfot även med den tredje raden av sätet i upprätt läge. The Enclave har en under-the-floor lagringsutrymme vilket ger det en klar fördel jämfört med några av sina konkurrenter. Med den tredje sätesraden fällas ner, går bagage kapacitet på upp till 115,1 kubikfot. Den nämnda utrymmet är 30 kubikfot mer än Volvo XC90, som har den näst största bagageutrymmet i sitt segment.

Bortsett från den cavernous bagageutrymme och skarpare hantering, har Enclave också en av de tystaste interiören i sitt segment. Triple lucktätningen och laminerat glas minskar mängden yttre buller kommer in i bilen. Motorns ljud också minskat med användningen av General Motors motor akustik arkitektur.

Från utsidan är det Enclave lika snygg som sina tävlingar. Inuti, Buick sport kvalitet material som tidigare inte har varit närvarande i en Buick. När det gäller underhållning är berörda, är det CXL trim nivå av Enclave utrustad med en sex-skiva Bose ljudsystem. Andra funktioner inkluderar hjulet ställbar ratt, en bakre parkeringshjälp systemet och en effekt sidospeglar.

General Motors använde Lambda plattform för Enclave samt GMC Acadia och Saturn Outlook. Detta innebär att dessa tre nykomlingar dela vissa komponenter som Saturn kylarslangen och vissa elektriska komponenter.

Strömförsörjning av Enclave är en 3,6-liters V6-motor som är utformad för att ge 275 hästkrafter och 251 Nm i vridmoment. Motorn når redline vid ca 6000 varv per minut. Den är kopplad till en sexväxlad automatlåda. The Enclave kan komma i en tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift konfiguration. Dess motor har en variabel säkring ventiltider vilket minskar bränsleförbrukningen till en viss grad.

Tillsammans med GMC Acadia och Saturn Outlook, ser General Motors Buick Enclave som ett av de fordon som kommer att hjälpa företaget hantera sina finansiella elände. Bortsett från dessa tre, är General Motors också ryktas att komma upp med en ny Chevrolet crossover som också kommer att använda Lambda plattformen.