c30 minsta volvo bil

Volvo har alltid varit kända för sin början i linje säkerhetsfunktioner i sina fordon. Även om biltillverkaren erbjuder förbättring på andra aspekter, har säkerhet alltid varit prioritet nummer ett när det kommer till sina bilar, och det är så med den nya kompakta C30, som har tagit skillnaden av att vara Volvo, aos minsta bil.

Den C30 anpassades från Volvo S40-plattformen. Det är emellertid 8,5 inches kortare och 320 pounds lättare. Det, aos en två-dörrars halvkombi snarare än en fyradörrars sedan, som liknar en kombi med en massiv glaslucka lock. Och, det är mer som har samma storlek som en Ford Focus.

Även om C30 är betydligt mindre i storlek, har Volvo behållit säkerheten den erbjuder. Det har stabilitetskontroll och antispinn att hålla fordonet rör sig utan brister. Den levereras med anti-lås-bromsar för att säkerställa effektiv stopp. Främre och sida-gardin krockkuddar finns också, tillsammans med nackstöd för att minimera påverkan av kollision. Som en del av säkerheten, var näsan gjord med små, mjuk plast balk framför stötfångaren för att absorbera energi och ytterligare minska skador vid en eventuell fotgängare olycka.

2008 C30 finns i två versioner: 1,0 och 2,0. Skillnaden ligger i de vanliga radials, där 1,0 har 17 inches medan 2,0 har 18 inches. Grundpriset är $ 22,700 för 1,0 och $ 25.700 för 2.0.

C30 drivs med en 2,5 L, 227 hästkrafter, turboladdad femcylindrig motor. Standard är den 6-växlad manuell växellåda, medan 5-växlad automatlåda med manuellt läge görs frivilligt.

Den körsträcka är faktiskt inte en stor plats för C30. Det har bara 19 m.p.g. i stadskörning och 27 m.p.g. på motorvägen, är som beräknats baserat på den nya, Äúmore realistisk, au testa procedurer.

Volvo C30 är betydligt energisk, perfekt för långväga resor. Det är då det kommer med styva ryggstöd, stärker små sits bottnar och smala sidan. Den har också ett dynamiskt chassi som gör upp en fastare fjädring.

C30 har en bra ben och huvud rum plus ett anständigt utrymme för bagage.

Volvo, AOS C30 anses också biltillverkaren, AOS första Custom Build fordon, eftersom den erbjuder fristående alternativ som inkluderar DVD-navigationssystem ($ 2120), power moon tak ($ ??1200), lädersäten ($ 1200) och el-manövrerad förarstol (450 $ ), eller ett klimatpaket (675 $) med uppvärmda säten, brickor strålkastare och regn-sensing vindrutetorkare. Eller 20 enskilda föremål såsom Power Driver / passagerarsäten (900 $), strålkastare brickor (400 $), elektronisk klimatkontroll (250 $) och döda-Spot Information System (695 $ för kameror i sidospeglar upptäcka fordon i döda vinkeln och kvitta orangefärgade varningslampor i A-stolparna längs vindrutan).

Att betala en avgift på $ 300 kommer att tillåta dig att anpassa bilen, eftersom du kan välja mellan 17 exteriöra färger, 12 invändiga trimpaket och nio sits / matta / golv färger matta.

Och mer än att utrustas med kvalitet Volvo bildelar, kommer C30 också med standard utrustning såsom makt fönster / lås / speglar, bak-bakruta, tonade fönster, AM / FM-radio med enkel skiva i-dash CD-spelare med AUX-ingång och MP3-kapacitet och Sirius satellitradio med ett år, AOS gratistjänst.