cadillac att lansera CTS Coupe och vagn, audi a3-fighter i EU

Cadillac ett varumärke av lyx fordon och ägs av världens största biltillverkare, General Motors-producent av populära auto delar som GM stötfångare konsoler, tycker att det har gjort en vinnare med sin nya CTS och vill utöka CTS serien genom att lägga till vagn och coupé varianter. Den strategi anställd av Cadillac är inte annorlunda än den som används av BMW, Mercedes-Benz, och Audi som bygger vagn och varianter coupe till sina sedaner ingångsnivå. Sådana drag av Cadillac förhoppningsvis kommer att göra CTS blir mer tilltalande för ett mycket bredare spektrum av köpare särskilt i Europa.

Nästa fråga är nu: vad är att bli Europas enda Cadillac BLS? BLS är byggd utifrån den mångsidiga Epsilon arkitekturen dock jämfört med Epsilon, saknar front-drive BLS den sportiga köregenskaper och drivlinor behövs för att bli en värdig motståndare för BMW 3-serie fighters i Europa. CTS å andra sidan uppfattas som närmare 5-serien och E-klass i storlek och troligen att hamna konkurrenskraftiga på den europeiska marknaden.

Enligt vissa GM insiders, automaker funderar på att byta BLS till en mindre front-drive-plattform som används för Opel, Vauxhall, och Saturn Astra. Astra har drivlinor och fjädring tuning som berättigar denna Caddy som en sportig instegsmodellen att konkurrera med Audi A3, Mercedes-Benz B-klass, och BMW: s 1-serie.

Här är några av GM: s snart lanseras modeller:

• CTS Coupe-planerad till 2010 års modell baserad på den nya CTS kombi men kommer att ha några smärre ansiktslyftning. Kupéer är typiskt mode bilar med försäljning störta efter första årsmodell. Mercedes CLK och BMW 3-serie Coupé har varit mycket framgångsrika i att förändra trenden. Men naturligtvis är en cabriolet version mycket välkommet eftersom det kommer att bli mycket lättare och en Z06 drivs CTS-V Coupe kunde vara en potent M3-killer.

• CTS Wagon-dessa är i grunden konstruerad för den europeiska marknaden, men Cadillac hoppas kunna sälja ett par tusen av sådana i USA speciellt för arkitekter och andra ledare utformning. CTS Wagon är planerad till 2009 års modell. Det kommer att vara utrustade med en snabb “skytte broms” taklinje, som omvandlar den till en större kombi jämfört med över-utrustade, uppdaterad Buick Sportwagon.

• Behandla Caddillac (?) – Den nuvarande Astra tre-dörrars halvkombi är 168,9 inches placeras på en 102,9 tums hjulbas, medan Audis A3 är 165,5 inches är på 101,5 hjulbas — möjligheten för Cadillac att göra samma sak är närvarande men de har att röra sig snabbt eftersom nya produkter är redan uppradade för produktion.