Cadillac SRX redo för 2011 restyle

Cadillac SRX är redo för en stor restyle omkring 2011, men skulle kunna ersättas med en fem-passagerare BMW X3-size crossover. Cadillac är främst avsett för Europa. Som en ny crossover, kommer det att uppleva en stark omvandling av märkets konst och vetenskap formspråk. Fordonet har samma arkitektur med 2009 Saab 9-4 crossover, som är utrustad med top of the line Saab kamrem och ersätter den större 9-7x.

Caddy och Saab är på en toften-motor plattform tillsammans med någon del att dela med Epsilon – liksom Chevy Malibu – plattform. Konstruktionen utnyttjar välbekanta Caddy element såsom vertikal belysning fram och bak, mittlinjen globlinjen och branta sidoytor. Huven och bakluckan, dock är mer välvd än på företagets övriga fordon. Drog tillbaka över toppen på framskärmarna är strålkastarna, och bakluckan sveper runt sidorna av fordonet för att möta en rake D-stolpen. En stark, rak stigande veck på sidorna ger ett intryck av att vara en kil.

Den nya crossover har sytt, mjuka ytor för hela streck och lister dörr som de på de andra generations CTS. Den nya Cadillac kommer att erbjuda ett brett sortiment interiörprodukter färgscheman, som med BMW och Mercedes. I mitten av ratten är navigering skärm motorer uppåt från instrumentbrädan och en hastighetsmätare med LCD skärm med information.

Från GM: s nya direktinsprutade gas 3,6-liters V-6 är kraften för den amerikanska versionen. En två-mode hybridsystem kommer att vara frivilligt som en E85-version.

Eftersom fordonet förbereds för global försäljning, är GM utvecklar en helt ny high-tech “closed loop förbränning” diesel V-6 för Europa. Även planer är ännu inte konkret, kan det göras utsläpp-kompatibel.

Cadillac SRX är en lyx crossover SUV som bygger på avsikten att locka familj-orienterade köpare. Den nuvarande Cadillac SRX medelstora lyx är SUV finns i både bak-wheel-drive och all-wheel-drive-format. Motor val är en 260-hästkrafter 3,6-liters V6 eller en 320-hk 4,6-liters V8.

Med en imponerande 41 inches av benutrymme i andra raden, kommer Cadillac SRX erbjuder komfort för fyra 6-fot vuxna. En valfri fällbara tredje sätesraden är tillgänglig. Dock är dess 24 inches av benutrymme lämplig endast för de minsta barnen. Ändå är den tredje raden perfekt för familjer som ibland behöver bära ett extra barn eller två på korta resor.

Det finns en omfattande mängd säkerhet och lyx-tema utrustning som man skulle förvänta sig av en lyxig SUV. En enorm, tillval taklucka ger Cadillac SRX en mer öppen känsla för big-sky fans. GM: s Magnetic Ride Control är ett alternativ som maximerar rida och hantering. Det förändrar i grunden resultatet av suspensionen.